Завершено акредитаційну експертизу освітньо-професійної програми «Німецька мова та друга іноземна мова»

14 грудня 2018 року

     13 грудня 2018 року завершилась акредитація освітньо-професійної програми «Німецька мова та друга іноземна мова» зі спеціальності 035 «Філологія» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти, яка проходила на кафедрі іноземної філології і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету.

     Члени експертної комісії у такому складі: Кушнерик Володимир Іванович – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Синєгуб Світлана Вікторівна – кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри німецької філології та перекладу і прикладної лінгвістики Київського національного лінгвістичного університету, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2018 р. № 2392-л, впродовж 11-13 грудня розглянули матеріали акредитаційної справи та перевірили достовірність поданої інформації про стан кадрового, навчально-методичного, наукового, матеріально-технічного, інформаційного забезпечення, якісних характеристик підготовки фахівців у НУБіП України та його відповідність чинним вимогам.

     Представники експертної комісії спілкувались з магістрами 2 року навчання мовою, яку вони вивчають – німецькою. Студенти виконали комплексні контрольні роботи із навчальних дисциплін «Риторика», «Комунікативні стратегії першої іноземної мови (німецької)», «Комунікативні стратегії другої іноземної мови (англійської)» і «Техніка перекладу першої іноземної мови (німецької)».
     Особливе схвалення було висловлено щодо тематики магістерських робіт, яка відображає термінологічну специфіку аграрної галузі під кутом зору перекладознавства, а також якості виконаних магістерських досліджень, оформлення сторінки магістра на університетському сайті, суттєвого переліку публікацій результатів наукових досліджень магістрів.

     З членами комісії зустрівся декан гуманітарно-педагогічного факультету, доктор філологічних наук, професор Василь Дмитрович Шинкарук. Під час конструктивної бесіди відбувся обмін думками щодо актуальних питань підготовки перекладачів у освітньому процесі університету.

     На завершення експертна комісія Міністерства освіти і науки України склала експертний висновок і відзначила про спроможність Національного університету біоресурсів і природокористування України здійснювати підготовку здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Німецька мова та друга іноземна мова» зі спеціальності 035 «Філологія» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

Експертний висновок ОПП «Німецька мова та друга іноземна мова»

Вітаємо колектив кафедри іноземної філології і перекладу з успішною акредитацією освітньо-професійної програми!

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook