Студенти-магістри ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут" освітньо-професійної програми 071 «Облік і оподаткування» успішно відзвітували на постерній конференції

27 листопада 2018 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10

27 листопада на факультеті економіки, менеджменту та логістики для студентів магістратури 2-го року навчання освітньо-професійної програми 071 «Облік і оподаткування» відбулася постерна конференція. Цей захід є хорошою нагодою для майбутніх випускників навчитися лаконічно представляти результати своїх досліджень у рамках підготовки магістерської роботи. Важливо, що магістри звітують та показують рівень здобутих навиків та знань, адже вміння виділити з великого об’єму інформації основні моменти є надзвичайно важливим.

 

На початку роботи конференції із вступним словом до студентів звернулася заступник директора інституту з навчально-виховної роботи Ірина Демчук. Ірина Олександрівна наголосила на важливості проведення таких заходів з метою підвищення якості підготовки магістерських робіт та рівня наукової і професійної підготовки студентів, недопущення дублювання тем та уникнення плагіату, а також нагадала про необхідність вчасної подачі робіт на розгляд кафедри, проходження передзахистів та перевірки на плагіат. Кожен студент повинен гідно представити свою магістерську роботу як таку, яка показує його кваліфікаційний рівень, особливо будучи першим випуском магістрів в стінах інституту

Для оцінки робіт було сформовано комісію з науково-педагогічних працівників кафедри обліку і оподаткування: завідувача кафедри Олени Столяренко, доцента Зоряни Овчарик та декана факультету Наталії Царук. Активними учасниками конференції стали також студенти випускних груп ОС «Бакалавр» факультету.

 

Необхідно відмітити високий ступінь охоплення широкого кола облікових проблем з використанням інструменту сучасних наукових методів дослідження й ґрунтовні висновки та пропозиції засвідчили високий рівень підготовки студентів та їх готовність до захисту магістерських робіт.

 

Виступи магістрів супроводжувалися постерними презентаціями, кожен студент представив результати своєї роботи, відповідав на запитання членів комісії та присутніх. Зокрема, порушувались питання стандартизації вітчизняного обліку до міжнародних стандартів, обліку, контролю, аналізу та оподаткування суб’єктів господарювання різних організаційно-правових форм, ведення обліку на умовах аутсорсингу, в умовах інноваційної діяльності. Варто зауважити, що студенти відслідковують динамічні зміни законодавства у сфері обліку, контролю, аналізу та оподаткування.

 

Проведений захід був корисним для студентів-магістрів, оскільки дав їм змогу під іншим кутом зору поглянути на власний доробок, поділитися отриманими результатами, опанувати навички доповідача, які їм знадобляться не тільки під час основного захисту магістерських робіт, а й у майбутній професійній діяльності.

Олена Столяренко,
завідувач кафедри обліку і оподаткування
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook