Міжнародний фінансово-банківський форум у Польші

30 листопада 2018, 15:04

 Завідувач кафедри фінансів, професор Давиденко Н.М., доценти кафедри Негода Ю.В та Титарчук І.М. 22-23.11.2018 р. прийняли участь у XI Міжнародному фінансово-банкіському форумі у м. Варшава (Польша). Форум зібрав представників фінансової спільноти, науковців, викладачів та практиків. Питання що обговорювались охоплювали широке коло проблем та викликів у сфері фінансів та ведення банківської дільності, поєднання фінансової науки та практики, впровадження ІТ рішень та їх вплив на економічну ефективність діяльності підприємств.

 

Відкриваючи даний захід професор М. Василевський відзначив важливу роль фінансів та банківського сектору у стимулюванні економіки, наголосив на важливості поєднання теоретичних знань та практичних рішень. Саме ці питання та пропозиції по їх вирішенню були озвучені присутніми спікерами, серед яких були науковці університетів Польші, як то: проф. Ярослав Голебівський, проф. Андрій Бушко, проф. Джерсі Кітовскі, проф. Збігнів Корзєб, проф. Гразіна Міхальчук та інші. А також практики-представники банків та міжнародних організацій: Міхал Краковяк, проф. Агата Адамська, проф. Грасіна Анципарович, Вальдемар Збітек та інші.

 

Викладачі кафедри фінансів презентували дослідження на тему «Mechanism of Ensuring Financial Sustainability of Agricultural Enterprises». У своєму виступі по темі дослідження професор Надія Давиденко відзначила важливу роль підтримки стабільного фінансового стану аграрних підприємств за рахунок власних, залучених та позикових джерел.

Було наголошено на відмінностях доступу до джерел фінансування порівняно із зарубіжним країнами, важливості державної підтримки. В умовах дефіциту власних фінансових ресурсів, обмежених можливостей та високого рівня відсоткових ставок в банківському секторі управлінські рішення для аграрної економіки мають бути спрямовані на пошук альтернативних джерел фінансового забезпечення. Один із шляхів, які були обрані вітчизняними аграрними компаніями були міжнародні фондові площадки, розміщення акцій на яких дозволило залучити понад 2 млрд. доларів.  

 

Виступи спікерів носили практичний характер, викликали жваві дискусії та обговорення. За результатами конференції сформовано пропозиції та рекомендації по покращенню фінансового клімату та доступу до банківських ресурсів.

доцент кафедри фінансів

Олійник Л.А.

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook