Проект TOPAS: вчені НУБіП взяли участь в семінарі з практичного навчання студентів

26 листопада 2018 року

     В рамках реалізації міжнародного освітнього проекту Erasmus+ «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері /TOPAS» відбулась організаційна зустріч в Коледжі університету Ріттл (Великобританія), в якій взяли участь сімнадцять співробітників з університетів-партнерів: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Сумський національний аграрний університет, Україна; Вірменський національний аграрний університет, Єреванський національний університет, Вірменія; Андижанський філіал Ташкентського національного аграрного університету, Самаркандський інститут ветеринарної медицини, Узбекистан; разом з дев’ятьма представниками програмних країн: Університет прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф (Німеччина), Вроцлавський природничий університет (Польща), Університет сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини Ясі (Румунія), а також представників приймаючого Коледжу університету Ріттл.

    Делегація від НУБіП України була представлена деканом економічного факультету Анатолієм Дібровою, директором навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександром Лабенком, доцентом кафедри економічної кібернетики Катериною Тужик та старшим викладачем кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Дмитром Кирилюком.

     Під час зустрічі учасники обговорили практичні аспекти реалізації проекту в університетах-партнерах. Значну увагу також приділили особливостям організації навчального процесу та формуванню навчальних планів в країнах Європейського Союзу, мотивації студентів та викладачів до наукових та освітніх звершень, а також нові тенденції в методах викладання. Окрім обговорень, під час зустрічі учасники мали змогу безпосередньо долучитись до проведення лекційних та практичних занять з метою ознайомлення з новітніми методами викладання та формування підходів в навчальному процесі.

     Партнери-університети обговорили студент-орієнтовану модель навчального процесу, співпрацю студентів та викладачів під час проведення спільних наукових досліджень та практичні аспекти поєднання студентів різних спеціальностей для розробки спільних проектів. Як приклад, один з таких проектів, який був успішно реалізований студентами під керівництвом викладача Нікі ван Веггеля, – розробка корму для тварин, над яким працювали студенти з базовою освітою: ветеринарія, комп’ютерні технології, економіка та маркетинг.

     На завершення учасники погодили план реалізації проекту на наступний рік. Та підсумували результати завершального 2018 року.

 

Катерина Тужик 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook