Ректорат: підготовка до можливого введення воєнного стану та забезпечення порядку в університеті

26 листопада 2018 року

     26 листопада 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату.

     Ректор проінформував присутніх деканів факультетів, директорів ННІ, керівників служб про звернення Президента України щодо запровадження воєнного стану та звернув їхню увагу на основні положення Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Зокрема, про можливість зміни управління, введення військових адміністрацій, передбачені заходи з посилення охорони всіх об’єктів, трудову повинність, пропускний режим, заборону військовозобов’язаним змінювати місце проживання без дозволу військкоматів тощо. Ці норми вступають в силу тільки після відповідного рішення Верховної Ради України, позачергове засідання якої заплановане сьогодні на 16 годину.

     До цього часу ректор доручив проректорам, деканам, директорам, керівникам служб провести збори завідувачів кафедр, співробітників і студентів, на яких роз’яснити ситуацію, що склалася. Потрібно зберігати спокій і порядок, разом з тим посилити чергування та охорону всіх об’єктів університету. Керівникам факультетів та ННІ підготувати проекти розпоряджень на випадок запровадження воєнного стану, де врахувати вимоги законодавства та відповідний режим діяльності підрозділу.

     Сьогодні після позачергового засідання Верховної Ради України відбудеться засідання ректорату, на якому будуть прийнять відповідні рішення. Про них повідомимо додатково.

   Ректорат також розглянув питання підготовки до зимової екзаменаційної сесії, проведення засідань статутних органів, впорядкування витрат за основними статтями та інше.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook