Працівники факультету конструювання та дизайну відвідали міжнародну виставку с.г. техніки EIMA 2018

21 листопада 2018 року

 

Працівники факультету конструювання та дизайну відвідали міжнародну виставку с.г. техніки EIMA 2018

Нещодавно делегація факультету конструювання та дизайну НУБіП України у складі професора кафедри механіки, академіка НААН України Булгакова Володимира Михайловича та старшого викладача кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну, заступника декана по міжнародним зв’язкам факультету Несвідоміна Андрія Вікторовича відвідала міжнародну виставку сільськогосподарської та садової техніки EIMA 2018 (International Agricultural and Gardening Machinery Exhibition), що відбулась 7−11 листопада в місті Болонья (Італія) за запрошенням колег з університету Альдо Моро (м. Барі, Італія), з яким був підписаний договір про співпрацю. Зустрічаючою стороною були професор Сімоне Паскуці та професори Франческо Санторо та Александрос Аніфантіс.

На виставці було представлено безліч різноманітної сільськогосподарської техніки відомих виробників, серед яких John Deere, New Holland, Kuhn, Landini, Merlo, Dieci, McCormick та багато інших.

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0433.jpg

   C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0441.jpg

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0445.jpg

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0467.jpg

 

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0435.jpg

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0471.jpg

 

На виставці була можливість ознайомитись з характеристиками сільськогосподарської техніки, спробувати себе за кермом, поспілкуватися з представниками фірм, які представляли свою продукцію. Не дивлячись на те, що ЕІМА позиціонувала себе перш за все як комерційний захід, розрахований на рекламу, знайшлись технічні спеціалісти, з якими велась цікава та змістовна дискусія. Наприклад, однією з інновацій виставки було використання дронів в сільському господарстві для внесення мінеральних добрив. Розробником такої технології є італійська компанія Aermatica3D.

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0480.jpg

Аналогічні дослідження, які були проведені в Україні в місті Одеса, показали недостатню ефективність даної методики, тому професору Булгакову Володимиру Михайловичу було цікаво дізнатися про досвід колег з Італії в цьому напрямку.

 

Ще однією з інновацій виставки ЕІМА була сільськогосподарська техніка, зокрема трактори та екскаватори, що можуть керуватися за допомогою пульта та працювати в умовах, небезпечних для людини.

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0483.jpg

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0484.jpg

Під час розмови з представником компанії виробника було запропоновано використати таку техніку в зоні Чорнобиля, зараженій радіацією. Така пропозиція була прийнята дуже схвально, і пройшов обмін контактами з можливим подальшим розвитком цієї ініціативи.

 

Крім сільськогосподарської техніки на виставці були представлені також інновації в виробництві двигунів, ходової частини, устаткування, робочих органів та багато іншого.

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0473.jpg

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0495.jpg

 

У вільний час випала нагода відвідати центр міста Болонья, побачити пам’ятні місця та познайомитись з культурою Італії. Були проведені переговори з професором кафедри сільськогосподарської техніки університету Альдо Моро м. Барі Сімоне Паскуці щодо спільних наукових публікацій, обміну досвідом, а також можливість створення спільного наукового проекту. Зустріч з науковцями з Італії зробила ще один крок в розвитку взаємовідносин між університетами та намітила нові цілі для співпраці.

C:\Users\123\Desktop\Фото с выставки\IMG_0519.jpg

                                                                           Заступник декана по міжнародній діяльності

                                                                           ф-ту конструювання та дизайну

                                                                           Несвідомін А.В.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook