Тримаємо руку на пульсі монетарної політики НБУ

12 листопада 2018 року

     9 листопада 2018 року на факультеті інформаційних технологій за сприяння завідувача кафедри економічної кібернетики Андрія Скрипника відбувся Круглий стіл з проблем монетарної політики в Україні. Основний доповідач Артем Вдовиченко, головний економіст відділу моделювання Департаменту монетарної політики та економічного розвитку НБУ.

     Тема виступу «Моделювання монетарної політики в умовах нестабільної економіки України».
     Ця зустріч зібрала дуже широке коло слухачів, навіть місця в аудиторії було замало. Адже тематика монетарної політики, її наслідків цікавить як науковців, так і всіх нас, аж до першокурсників. У роботі круглого столу взяли участь декан факультету Олена Глазунова, завідувачі кафедр, викладачі, магістри другого року навчання, студенти різних спеціальностей, кафедру економічної теорії представляв її завідувач Микола Талавиря.

     Доповідь була зорієнтована на знайомство з роботою групи спеціалістів з моделювання та прогнозування монетарної політики НБУ, було цікаво дізнатися про математичний апарат та про прикладні програми, що використовуються при розробці різних прогнозів. З вуст спікера прозвучала критика щодо традиційної підготовки спеціалістів економічного профілю, про слабку математичну та аналітичну підготовку майбутніх фахівців. Отже це підтверджує правильний курс кафедри економічної кібернетики на необхідність підготовки фахівців з цифрової економіки.
     Під час дискусії обговорювалися цікаві моменти про наслідки рефінансування банків, про девальвацію, про роль математики в прогнозуванні інфляційних процесів, про кредити МВФ, про бюджет 2019, про безробіття про таргетування інфляції НБУ та про інші цікави моменти.

     Жваве обговорення, гострі запитання вчених та студентів, дуже цікаві відповіді спікера, порівняння українських реалій, монетарної і фіскальної політики держави з іншими країнами – все це зробили цю зустріч справжнім круглим столом.
     Час сплинув швидко, а гостя ще довго не відпускали з аудиторії. Добре, що фахівці такого рівня і кваліфікації погоджуються приходити на зустрічі з викладачами та студентами.

Наталія Клименко,
заступник декана факультету з навчальної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook