Майбутні садівники в екзотичних тепличних садах

28 жовтня 2018 року

     23 жовтня в рамках дисципліни «Малопоширені культури закритого ґрунту» студенти магістратури спеціальності 203 Садівництво та виноградарство разом із викладачами Іванною Гаврись та Вірою Кутовенко побували у оригінальних теплицях-термосах етнографічного комплексу «Українське село».

     На вулиці справжня осінь, а у теплицях наливаються плоди екзотичних тропічних та субтропічних рослин.

     Головний агроном господарства Володимир Деменко поділився практичним досвідом і надав важливі поради щодо особливостей розмноження цитрусових культур, нормування плодів на рослині та формування крони.

     Особливий інтерес викликали бананові рослини сорту «Київський карлик», які в умовах закритого ґрунту сягають висоти всього 2-2,5 м. Цей сорт на банчі утворює до чотирьохсот плодів і це ще не межа!

     В ході екскурсії у тепличному інжирному саду студенти скуштували свіжі плоди смоківниці – одного із найдавніших дерев земної кулі (фігове дерево) і були приємно вражені вишуканим смаком цієї ягоди.

     Викликало захоплення і видове різноманіття екзотичних культур: тут і ананас, і папая, і маракуя, авокадо, ківі, манго, кава, фейхоа… та, звичайно, ціла група цитрусових плодових!

 

 

     Відвідування тепличного господарства дозволило закріпити теоретичні знання майбутніх садівників, а проявлений ними інтерес сприятиме популяризації таких смачних, корисних, але покищо малопоширених культур закритого ґрунту.

Іванна Гаврись, 
доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook