Недопустимо плагіат: в університеті відбулось друге засідання комісії з етики та академічної доброчесності

22 жовтня 2018 року

     19 жовтня в університеті вже вдруге  відбулось засідання комісії з питань етики та академічної доброчесності, що була створена згідно наказу ректора університету № 871 від 06.08.2018 р. 

     Нагадаємо, що відповідно до пункту 8 частини другої статті 16 Закону України «Про вищу освіту» наявність внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти є обов’язковою у закладах вищої освіти, що передбачає забезпечення дотримання академічної доброчесності працівниками закладів вищої освіти та здобувачами вищої освіти, у тому числі створення і забезпечення функціонування ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату.  

 

     Тож новостворена комісія наділяється правом розглядати та аналізувати окремі випадки щодо можливого порушення академічної доброчесності на підставі протоколів аналізу звіту подібності перевірених текстів навчальних видань у програмі «StrikePlagiarism» та надавати пропозиції адміністрації університету (факультетів та інститутів) щодо накладання відповідних санкцій. 

 

     Секретар комісії, Тетяна Кіщак, розповіла про особливості перевірки навчальних у видань у програмі "StrikePlagiarism" та представила на розгляд комісії детальний аналіз 21 навчального видання науково-педагогічних працівників нашого університету. Після їх розгляду та обговорення 8 видань рекомендовано до затвердження навчально-методичною радою університету, 2 видання повернено авторським колективам на доопрацювання, а 11 видань рекомендовано до повторного детального розгляду на навчально-методичній раді університету.

Мельничук Лариса,
заступник директора наукової бібліотеки
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook