Наші захисники — «Сила нескорених»

20 жовтня 2018 року

Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину,
І нам твою історію творить!
Ліна Костенко

     Нещодавно, 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, ми святкували День українського козацтва, 75-ття від дня створення Української повстанської армії та День захисника України.

     Цей день був би набагато радіснішим і безтурботним, якби не війна… Ніхто навіть не міг уявити, що у ХХІ ст., після проголошення такої бажаної і вистражданої у віках незалежності України, ми знову будемо змушені ціною власного життя відстоювати право бути самостійною суверенною державою.
     Російська армія, ховаючись за спинами мирних жителів Донбасу, прикриваючись гаслом про захист російськомовних українців від «фашистської хунти», розпочала загарбання України з півдня та сходу. Розв’язалася неоголошена війна, яка швидкими темпами створила добровольчі батальйони та почалася мобілізація населення у зону АТО для захисту кордонів і цілісності Української держави. Не залишилися осторонь конфлікту на сході нашої держави викладачі та студенти нашого університету, якими ми гордимося!
     Горе – гуртує та змінює нас. Спільне бажання мільйонів українців – незважаючи ні на що, йти до перемоги – створює численні волонтерські організації, які всіма силами підтримують наших бійців на сході країни.

     Ми дуже вдячні всім тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі.

     Серед них:

    

     Гаврилов Віталій Юрійович, 1994 р.н., студент
     Навчається в НУБіП України на механіко-технологічному факультеті, отримує базову вищу освіту за напрямом «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва» на денній формі навчання.
    Пішов добровольцем з 2-го курсу університету та проходив службу з березня 2015 по травень 2017 рр. у 8-му полку спеціального призначення.

 

 

 

     Горобець Роман Сергійович, 1996 р.н., студент
    Навчається в НУБіП України на механіко-технологічному факультеті, отримує базову вищу освіту за напрямом «Транспортні технології (за видами транспорту)».
     Служить з 2014 р. по сьогоднішній день в лавах 131 ОРБ (В/ч А1445), має звання сержанта, на посаді командира відділення.

     Нагороди: відзначений нагрудним знаком «Знак пошани», «За службу державі», нагороджений почесним знаком «Маріуполь. Відстояли-Перемогли», нагороджений відзнакою 131 окремого розвідувального батальйону «Хрест розвідника», відзначений нагрудним знаком «За військову доблесть».

 

 

     Городня Валентина Сергіївна, 1994 р.н., студентка
     Навчається в НУБіП України на механіко-технологічному факультеті, отримує повну вищу освіту за спеціальністю «Транспортні технології (Автомобільний транспорт)».
     Служить з 19.12.2013 р., в АТО загальний час перебування 6 місяців, дві ротації по 3-ри місяці, проходить службу в 101-й окремій Бригаді Генерального Штабу.
     Нагороди: нагороджена медаллю «За жертовність і любов до України», нагороджена медаллю 25 років 101 ОБрО ГШ ЗСУ, відзначена почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу Головнокомандуючого Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня, нагороджена медаллю «Учасник АТО».

 

     Дейнега Олександр Григорович, 1983 р.н., студент
     Закінчив НАУ, факультет механізації сільського господарства в 2004 р. та кафедру військової підготовки.
     Згодом вступив до лав Внутрішніх військ, а саме в в/ч 3027, де пройшов строкову службу й 3 роки служби за контрактом, отримав звання сержанта на посаді старшини роти. В 2013 р. з перших днів був учасником «Революції гідності».
     В травні 2014 р. пішов добровольцем до лав батальйону «Донбас» в складі Національної гвардії України. З 1 липня 2014 р. прибув в зону АТО в складі 1-ої роти спеціального призначення б-ну «Донбас», перебуваючи на посаді командира 1-го відділення, 1-го взводу, 1-ої роти спеціального призначення б-ну «Донбас»у військовому званні – сержант. В 2014 р. разом з підрозділом брав участь у звільненні м. Слов’янськ, м.Артемівськ (Бахмут), м. Попасна, м. Первомайськ, м. Лисичанськ, м. Іловайськ. При виході з м. Іловайськ по так званому «Зеленому коридору» потрапив у полон, де й перебував 4,5 місяці у м. Донецьк в бойовиків так званої «ДНР». 25 лютого 2014 р. був визволений з полону.
     Після проходження реабілітації в 2015 р. повернувся до лав свого батальйону «Донбас», де продовжив службу вже в званні молодшого лейтенанта, на посаді командира окремого протитанкового взводу спеціального призначення в с. Широкіно.
     У липні 2016 р. був демобілізований у званні лейтенанта.

 

    Канарський Євген Русланович, 1991 р.н., аспірант
    Випускник НУБіП факультет біотехнології, спеціальність «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» (випускник 2014 р).
   Служив з 2014 по 2016 рр. (польова пошта В2277), з 2016 р. і донині проходить військову службу за контрактом у Збройних Силах України.

 

 

     Кобиш Юрій Леонідович, 1977 р.н., студент

    Закінчив НАУ, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Ветеринарна медицина» в 2000 р.

    Служив з 2014 по 2015 рр. в лавах Національної гвардії України, де проходив службу на посаді командира 3-го стрілецького взводу 23-ї стрілецької роти 7-го стрілецького батальйону в/ч 3066 Північного територіального округу НГУ.
     Нагороди: медаль «Захиснику України», відзначений нагрудним знаком «Учасник АТО», подякою «За сумлінну працю, високий професіоналізм, особисті трудові досягнення та з нагоди Дня працівників ветеринарної медицини», медаллю «Незалежність України» ІІІ ступеня № 1874, грамотами: «За витривалість, проявлену старанність та патріотизм під час виконання службово-бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції», «За вагомий внесок в охорону Державного кордону України, відданість військовому обов’язку, особисту взірцевість під час виконання службових обов’язків».

 

    Коваленко Євген Олександрович, 1986 р.н., студент
     Закінчив НАУ, факультет землевпорядкування (спеціальність «Землеустрій та кадастр») в 2008 р.

     Служив з 2014 по 2015 рр. у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців (називається так з 23.08.2017 р., а в роки служби вона називалась 72-га Красноградсько-Київська окрема механізована бригада) у реактивному артилерійському дивізіоні, другій реактивній батереї.

     Нагороди: почесний нагрудний знак Гвардія.

 

 


    

 

     Кузьович Іван Іванович, 1993 р.н., студент
     Закінчив НУБіП, Лісогосподарський факультет в 2016 р.

     Служив з 2014 по 2015 рр. в складі 5-го окремого батальйону «Добровольчий український корпус».

 

 

 

 


    

    Кулініч Володимир Миколайович, 1974 р.н., студент

     Закінчив факультет землевпорядкування у 2017 р.

     Служить у Окремому загогі спеціального призначення «Азов» –з 2014 р. і дотепер.

     Нагороди: медаль «За оборону Маріуполя».

 


 

 

 

    Лазебник Іван Вікторович, 1993 р.н., студент

     Закінчив Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства у 2017 році («Бакалавр»).

    Служив з 2015 по 2016 рр. у лавах Національної гвардії України, водій гранатометного взводу 1-го батальйону оперативного призначення військової частини 3017 східного оперативно-територіального об'єднання.

 


 

 

     Ляхевич Сергій Анатолійович, 1993 р.н., студент
     Закінчив НУБіП України факультет захисту рослин, біотехнологій та екології в 2016 р., спеціальність «Захист і карантин рослин».

     Служив з 2014 по 2015 рр. у батальйоні «Січ», 3-й полк, 2-а рота. Нагороди: «Знак за відвагу».

 

 

    

     Матус Юрій Володимирович, 1975 р.н., викладач
     Закінчив кафедру військової підготовки НАУ в 1997 р. Військово-облікова спеціальність – 023000 «Командир механізованого взводу».
     Мобілізований до ЗС України 29 квітня 2015 р. по 26 липня 2016 р. Військове звання – капітан. Посада – командир роти Військової служби правопорядку Донецького зонального відділу ВСП ЗСУ.

 

 

 


     Никитенко Ігор Андрійович, 1995 р.н., студент

   З 2012 р. навчається на бакалавраті, спеціальність «геодезія, картографія та землеустрій». Факультет землевпорядкування.

     Служба – в 2015 р. був зачислений на службу у Батальйон особливого призначення «Січ». З 2016 р. і по теперішній час проходить службу у полку патрульної поліції особливого призначення «Київ».

     Нагороди: «За відвагу в службі», номер А-0897, «За відвагу та мужність», медаль «За Оборону Рідної Держави» Піски, «За Оборону Авдіївки».


     Погребиський Олександр Ігорович, 1989 р.н., студент

     Закінчив НУБіП у 2010 р., факультет землевпорядкування (бакалавр).

    Служив з 2015 по 2017 рр. в 95-й Окремій Десантно-Штурмовій Бригаді на посаді Головного сержанта командира відділення гранатометного взводу.

     Нагороди: Нагрудний знак від Начальника Генерального Штабу «За заслуги перед Збройними Силами України», відзнака від президента України «За гуманітарну участь у проведені антитерористичної операції», відзнака «Ветеран війни», відзнака «Учасник АТО», відзнака «Учасник військового параду з нагоди 25-ти річчя незалежності України».

 


     Рудик Ярослав Михайлович, 1977 р.н., викладач

     Закінчив НАУ, факультети механізації сільського господарства в 2001 р. та педагогічний в 2002 р. У 2006 р. захистив дисертаційну роботу та отримав диплом кандидата педагогічних наук. Станом на 2018 р. – доцент кафедри методики навчання та управління навчальними закладами НУБіП України, заст. декана гуманітарно-педагогічного факультету.

     Служив з січня по листопад 2015 р. у складі Збройних сил України на посаді офіцера-психолога 1-го гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи 14-ї окремої механізованої бригади.

     Нагороди: Нагрудний знак 1-гогаубично-самохідного дивізіону 14-ї окремої механізованої бригади, Подяка Голосіївської районної адміністрації у м. Києві, Почесна грамота НУБіП України.

 

     Семенчук Микола Юрійович, 1992 р.н., студент

     Закінчив НУБіП, факультет землевпорядкування в 2016 р.

     Служив з 2014 по 2015 рр. в 12-му батальйоні територіальної оборони «Київ» (12-й БТрО — батальйон «Київ-12») на посаді навідника-кулеметника.

     Нагороди: Відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції», Медаль «Захиснику Вітчизни», Почесний нагрудний знак начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» ІІ ступеня, Нагрудний знак «Сухопутні війська України».

 

 


      Слюсар Олександр Васильович, 1983 р.н., викладач
     Закінчив НАУ, агробіологічний факультет у 2009 р. У 2009 р. захистив дисертаційну роботу та отримав диплом кандидата сільськогосподарських наук. Станом на 2018 р. – доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна.

     Служив з 2014 по 2015 рр. в 72-й Окремої Механізованої Бригади, де проходив службу на посаді командира 1-го механізованого взводу 1-го механізованої роти 1-го механізованого батальйону в/ч п/п 0849 на посаді звання лейтенанта.

 

 


     Ставніченко Ярослав Володимирович, 1992 р.н., студент

     Закінчив НУБіП України, факультет ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у 2014 р.

     Служив у 90-му окремому аеромобільному батальйоні ім. Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова 81–ї окремої аеромобільної бригади на посаді заступника командира по роботі з особовим складом, згодом був переведений до складом 2-ї десантно-штурмової роти на ту ж посаду. На службі був з 2015 по 2016 рр.

     Нагороди: Генерального штабу України (За досягнення у військовій службі 2 ступеня).

 

     Татарчук Олександр Миколайович, 1995 р.н., студент

     Студент факультету тваринництва та водних біоресурсів напряму підготовки «Водні біоресурси та аквакультура».

     Служив у Національній гвардії України з 2013 до 2015 рр.

    Нагороди: Нагрудний знак – «Воїн-спортсмен», подяка Бородянської селищної ради.

 

 


 

     Турчик Андрій Володимирович, 1986 р.н., студент

     Закінчив НУБіП України, факультет ветеринарної медицини у 2011 р. З вересня 2012 р. зарахований до аспірантури НУБіП України на кафедру акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин.

     Служив у 12-му Батальйоні територіальної оборони «Київ» з 2014 по 2015 рр. В квітні 2015 р. було присвоєне військове звання «Лейтенант».

     Нагороди: Почесний нагрудний знак Міністерства оборони України «За досягнення у військовій службі ІІ ступеня», Почесна відзнака Міністерства оборони України «Почесна відзнака 12-го окремого мотопіхотного батальйону», медаль Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета «ЗА ЖЕРТОВНІСТЬ І ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ», медаль Президента України «Захиснику вітчизни», орден Міністерства оборони України «Єдність та воля», медаль Міністерства оборони України «За оборону рідної держави», орден Міністерства оборони України «За мужність і відвагу», відзнака Міністерства оборони України «За службу державі», почесна відзнака Міністерства оборони України «Учасник АТО» та ін.

 

     Шеметун Олександр Володимирович, 1979 р.н., викладач

   Закінчив НАУ, агробіологічний факультет у 2000 р. У 2000-2003 рр. навчався в аспірантурі НАУ за спеціальністю «овочівництво». У 2005 р. захистив дисертаційну роботу та отримав диплом кандидата сільськогосподарських наук. Станом на 2018 р. – доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту та заступник декана з навчально-виховної роботи спеціальності «Плодоовочівництво і виноградарство» НУБіП України.

    Служив у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців з січня по жовтень 2015 р. на посаді командира взводу, заступника командира роти з озброєння.

 

 

    

     Шестопалка Роман Іванович, 1980 р.н., викладач

     Закінчив НАУ, факультет ветеринарної медицини в 2004 р. З 2005 р. по 2008 рр. навчався в аспірантурі при кафедрі терапії і клінічної діагностики. У 2008 р. захистив дисертаційну роботу та отримав диплом кандидата ветеринарних наук. Станом на 2018 р. – доцент кафедри терапії і клінічної діагностики НУБіП України.

 

 

 

 

    

    Шкварько Анатолій Іванович, 1976 р.н., студент

    Закінчив НАУ, факультет землевпорядкування в 1998 р.

     Служив у 14-му окремому мотопіхотному батальйоні «Черкаси» з 2015 по 2016 рр. на посаді старший помічник начальника штабу частини В2332. Військове звання – старший лейтенант.

     Нагороди: Медаль «Ветеран війни», Почесний нагрудний знак начальника Генерального штабу – головнокомандувача збройних сил України «За досягнення у військовій службі», знак «Почесна відзака» 14 ОМПБ «Черкаси», Грамота Голови Яготинської районної держадміністрації до Дня збройних сил України.

 

    

    Щербина Вадим Григорович, 1991 р.н., студент

    Закінчив НУБіП, факультеті аграрного менеджменту в 2012 р.

    Служив у 16-му окремому мотопіхотному батальйоні «Полтава» з 2015 по 2016 рр. на посаді командира взводу.

     Нагороди: відзнака «За Заслуги».

 

 

 

    Якобчук Олександр Васильович, 1974 р.н., асистент

     Закінчив Київській військовий інститут управління і зв’язку, факультет РЕТ РТВ в 1997 р.

     Служив на командному пункті військ ППО м. Київ (1997-2001 р.), за мобілізацією з 2015 по 2016 рр. у 17-й окремій танковій Криворізькій бригаді, на посаді заступник командира батареї зенітно-ракетного артилерійського дивізіону.

     Нагороди: Подяка від командира бригади за сумлінну службу.

 

 

 

      Наша велика університетська родина не обмежується корпусами в Києві, а має широку мережу відокремлених підрозділів по всій Україні. Кожен підрозділ має своїх патріотів. Знаймо своїх героїв поіменно: 

Відокремлені підрозділи

Бережанський агротехнічний інститут


     Волошин Василь Васильович,1986 р.н., студент

     ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», навчається на факультеті «Агроінженерії та енергетики» за спеціальністю «Агроінженерія» з 2016 р.

     Служив у 80-й бригаді ВДВ1 батальйону 3 роти на посаді виконувача обов’язків командира роти в 2015 р.

     Нагороди: медаль «За мужність».

 

 


     Віхер Олег Миронович, 1974 р.н., студент

     ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», навчається на факультеті «Агроінженерії та енергетики» за спеціальністю «Агроінженерія» з 2017 р.

     Служив у 93-й окремій механізованій Харківській бригадів 1-му батальйоні на посаді сапера з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: орден «Честь і слава», орден «За мужність і відвагу», медаль «За участь в АТО», медаль «За оборону рідної держави».

 

    

     Проскуренко Ігор Михайлович, 1976 р.н., студент
     ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», навчається на факультеті «Економіки і природокористування» за спеціальністю «Економіка» з 2017 р.

     Служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді на посаді майстра з 2014 по 2015 рр.

    Нагороди: медаль «За оборону рідної держави», відзнака «Учасник АТО», відзнака «За доблесть та звитягу», відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції».

 

 

 

     Поливко Олег Миронович, 1970 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», навчається на факультеті «Агроінженерії та енергетики» за спеціальністю «Садово-паркове господарство» з 2017 р.

     Служив у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді в артдивізіоні на посаді номер обслуги 122-мм гармати (гаубиці) Д-30, а згодом САУ 2С1 «Гвоздика» з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаль «За оборону рідної Держави», нагрудний знак «Учасник АТО», відзнака «25 років Незалежності України», пам’ятна медаль«25 років Збройним Силам України», відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції».

 

     Кудла Богдан Ярославович, 1994 р.н., студент

     ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», навчається на факультеті «Економіки і природокористування» за спеціальністю «Екологія» з 2017 р.

     В 2013 р. підписав контракт на службу в Збройних силах України у складі 777 полку матеріального забезпечення в м. Бережани. З 2014 р. брав участь у бойових діях АТО, в серпні 2015 р. був переведений в м. Шепетівка Хмельницької обл. у 128-й Автомобільний батальйонматеріального забезпечення.

      Нагороди: медаль «Учасник АТО».

 

     Королюк Оксана Іванівна, 1987 р.н., студентка

     ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», навчається на факультеті «Економіки і природокористування» за спеціальністю «Економіка» з 2017 р.

     З 2015 по 2016 рр. проходила військову службу за контрактом у військовій частині А1461 на посаді медичної сестри медичного пункту. З жовтня 2016 р. по даний час проходить військову службу за контрактом у військовій частині А1461 на посаді санітарного інструктора медичного пункту.

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО», нагрудний знак «Ветеран АТО».

 

     Крупина Валентина Петрівна, 1981 р.н., студентка

     ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», навчається на факультеті «Економіки і природокористування» за спеціальністю «Економіка» з 2017 р.

     З жовтня 2015 р. по даний час проходить військову службу за контрактом у військовій частині А1461 на посаді начальника аптеки, фармацевта медичного пункту.

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО», нагрудний знак «Ветеран АТО».

 

Бережанський агротехнічний коледж

 

     Грабар Володимир Андрійович, 1984 р.н., викладач

    Закінчив ВП НАУ «Бережанський агротехнічний інститут», факультет агроінженерії та енергетики в 2005 р. та педагогічний факультеті НУБіП України (заочно, 2010-2012 рр. – інженер-педагог).

     Служив у 34-му батальйоні територіальної оборони «Батьківщина» (після переформування – 34-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ма окрема мотопіхотна бригада). Починав водієм БТР-70, потім був стрільцем, закінчив командиром мотопіхотного відділення.

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО», медаль «За жертовність і любов до України».

 

     Крупина Олександр Миколайович, 1980 р.н., студент

     З 2016 р. навчається у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» за спеціальністю 208 «Агроінженерія» (заочна форма).

    Служить у військовій частині А1461 м. Бережани Тернопільської області на посаді командира автомобільного взводу роти ВТМ.

     Нагороди: нагрудний знак «Знак пошани» від Міністерства оборони України.

 

 


     Шелегей Олег Сергійович, 1997 р.н., студент

     З 2015 р. навчається у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» за спеціальністю 5.10010102 «Монтаж, обслуговування та ремонт електротехнічних установок в агропромисловому комплексі» (заочно форма).

     Служить у військовій частині А0553 м. Хмельницький на посаді водія.

 

 

Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого

 

     Симотюк Ярослав Федорович, 1965 р.н., викладач

     Закінчив Львівський державний університет, географічний факультет у 1989 р. та НУБІП України, педагогічний факультет (2008-2010 рр. – «Землеупорядник - педагог»).

     Служив у 2-ій окремій Галицькій бригаді Національної гвардії України, на посаді командира взводу, заступника командира роти з виховної роботи, з 2014 по 2015 рр.

 

 

Мукачівський аграрний коледж

 

     Гондорчин Ярослав Валерійович, 1992 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», відділення правознавства в 2011 р.

    Служив у Мукачівському прикордонному загоні на посаді патрульного прикордонної служби з 2014 по 2015 рр.


 

 

 

 

 

    

 

     Заяць Михайло Михайлович, 1993 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», відділення правознавства в 2012 р.

     Служив у Мукачівському прикордонному загоні на посаді патрульного прикордонної служби з березня по червень 2014 р.


 

 

  

     

    Кирлик Василь Васильович, 1992 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», відділення правознавства в 2012 р.

     Служив у 128-й окремій гірсько-піхотній Закарпатській бригаді на посаді командир відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки з 2014 по 2018 рр.

Нагороди: медаль «За військову службу Україні».

 


     

    Мельничок Олександр Олександрович, 1993 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», відділення правознавства в 2011 р.

     Служив у Мукачівському прикордонному загоні на посаді патрульного прикордонної служби з березня по червень 2014 р.


 

 

 

 

     

 

    Федорко Едгард Русланович, 1996 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», відділення бухгалтерських та туристичних дисциплін 2014 р.

     Служив у 128-й окремій гірсько-піхотній Закарпатській бригаді, 15-й окремий гірсько-піхотний батальйон, на посаді старшого навідника мінометної батареї з 2016 по 2018 рр.

 

 

  

 

    

 

    Ціптак Юрій В’ячеславович, 1994 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», відділення правознавства в 2014 р.

     Служив у 128-й окремій гірсько-піхотній Закарпатській бригаді на посаді стрілок-водій з липня по серпень 2014 р.

 

  

 

Немішаївський агротехнічний коледж

 

     Африканов Андрій Борисович, 1980 р.н., студент
     Закінчив ВСП НАУ «Немішаївський агротехнічний коледж», відділення «Агрономія» у 2000 р.

     Служив у 11-му окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь», на посаді завідувача складом, з 11 травня 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: нагрудний знак «Знак пошани» Міністерства оборони України, нагрудний знак 11-го батальйону «Київська Русь», нагрудний знак «Учасник АТО, нагрудний знак Київського патріархату за жертовність і любов до України, грамота Київського обласного комісаріату за бездоганну військову службу, героїзм проявлений при виконанні бойових завдань в Донецькій та Луганській областях в зоні АТО з захисту недоторканості та цілісності незалежної України.

 

    

     Винокуров Олексій Петрович, 1982 р.н., студент

    Закінчив ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж», відділення «Ветеринарна медицина», ветеринарний фельдшер у 2017 р.

     Служив у 1-му гаубичному самохідному артилерійському дивізіоні на посаді командира відділення, обчислювач з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО».

 

 

     Горлов Юрій Васильович, 1967 р.н., студент

     Закінчив Немішаївський радгосп-технікум, відділення «Електрифікація і автоматизація с.г.» у 1990 р.

    Служив у 3-му десантно-штурмовому батальйоні «Фенікс» при 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді на посаді розвідник-коригувальник з серпня місяця 2014 р. по листопад місяць 2015 рр.

     Нагороди: медаллю «За оборону Маріуполя», нагрудний знак «Ветеран війни – учасник бойових дій».

 

 

    Глущенко Богдан Юрійович, 1996 р.н., студент

    Вступив до ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» на відділення «Експлуатація та технічний сервіс машин та обладнання» в 2014 р. З 2017 р. – студент –заочник.

     Служить у окремому загоні спеціального призначення «Азов» (полк «Азов»), на посаді ст. офіцера з 2015 р. дотепер.

 

 

 

   

    Дяченко Петро Іванович, 1969 р.н., завідувач відділенням «Експлуатація та технічний сервіс машин та обладнання»

     Закінчив УДАУ, механіко-технологічний факультет у 1993 р. та педагогічний факультет НАУ в 1997р.

     Служив у військовій частини ППО В0849, місце дислокації Донецька область, на посаді заступника командира роти з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО».

 

 

 

     Жила Віктор Олександрович, 1964 р.н., викладач

     Закінчив Київський інститут народного господарства, факультет планування с.-г. у 1985 році. Викладач економічних дисциплін коледжу.

     Служить у військовій частині 3027 Національної гвардії України на посаді старшого офіцера з 17 липня 2014 р.

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО», медаль «Знак пошани ІІІ ст.».

 

    

    Лоїк Руслан Петрович, 1979 р.н., заступник директора з виховної роботи (з права)

     Закінчив НАУ, механіко-технологічний факультет у 2001 р. та педагогічний факультет НУБіП України в 2009 р.

     Служив у ДЗВ ВСП м. Артемівськ (Бахмут) на посаді офіцера відділення військової служби правопорядку з квітня по листопад 2015 р.

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО».

 

 

 

    

    Мажара Іван Ігорович, 1989 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» відділення «Електрифікація і автоматизація с.-г.» у 2010 р.

     Служив у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Київщина» в м. Луганськ, на посаді міліціонера з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаль «Учасник бойових дій».

 

  

Ніжинський агротехнічний коледж

 

      Булавенко Юрій Костянтинович, 1968 р.н., викладач (у центрі)

     Закінчив Чернігівський державний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка, факультет фізичного виховання у 1997 р.

     Служив у 41-му окремому мотопіхотному батальйоні на посаді заступника командира взводу з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаль «Учасника бойових дій», «За оборону рідної держави», нагрудний знак «Ветеран війни – учасник бойових дій».

 

 

 

    

     Сенько Сергій Володимирович, 1963 р.н., викладач

     Закінчив Ніжинський агротехнічний інститут Національного аграрного університету, факультет механізації сільського господарства у 2003 р.

     Служив у 41-му окремому мотопіхотному батальйоні з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаль «Учасника бойових дій».

 

 

 
     Полянський Вадим Вікторович, 1967 р.н., лаборант

     Закінчив Київську державну консерваторію ім. П. І. Чайковського, факультет народних інструментів у 1993 р.

     Служив у окремій ремонтній бригаді військової частини № А3160 з квітня по листопад 2016 р.

    Нагороди: медаль «Учасника бойових дій».

 

 

 

     Ільченко Артем Миколайович, 1995 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж», факультет інженерії та енергетики у 2017 р.

    Служив у 4-й роті «Січ» полку «Київ» на посаді міліціонера з 2014 по 2016 р.

   Нагороди: медаль «За оборону рідної держави» (с. Піски), медаль «За оборону Авдіївки», відзнака УАПЦ КП «Орден спасителя нашого Ісуса Хреста», Нагрудний знак МВС «За відвагу в службі», Орден «За мужність» ІІІ ступеня.

 

 


     Мороз Валерій Миколайович, 1981 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж», відділення технічно-енергетичних систем та засобів автоматизації у 2017 р. З 2017 р. і по цей час є студентом заочної форми навчання ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» на факультеті інженерії та енергетики.

     Служив у 250-й центральній інженерній базі Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ на посаді механіка-водія з 2014 по 2016 рр. У 2017 р. зарахований до складу 99-го окремого батальйону Сил Спеціальних Операцій.

Нагороди: медаль «Учасника бойових дій», нагрудний знак «Гідність та Честь».

 

     Денисенко Андрій Анатолійович, 1992 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж», факультет інженерії та енергетики у 2016 р.

     Служив у 72-й окремій механізованій бригаді з 2015 по 2016 рр.

     Нагороди: медаль «Учасника бойових дій».

 

Хвостик Антон Олексійович, 1993 р.н. (студент)

Закінчив ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж», факультет інженерії та енергетики у 2016 р.

Служив у 3-му окрему танковому батальйоні «Звіробій» з 2014 по 2015 рр.

Нагороди: медаль «Учасника бойових дій».

 

Ніжинський агротехнічний інститут

 

     Бєлкін Мирослав Миколайович,1993 р.н., студент

     З 2015 р. є студентом інституту за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» заочної форми навчання, факультет інженерії та енергетики.

     Призваний до ЗСУ у травні 2014 р, у 41-й Окремий мотопіхотний батальйон.

     Нагород: медаль «Учасник АТО».

 

     Данильченко Микола Миколайович, 1980 р.н., студент

    З 2015 р. є студентом інституту за спеціальністю «Агроінженерія» заочної форми навчання, факультет інженерії та енергетики.

     Служив у 41-му мотопіхотному батальйоні на посаді солдата-кулеметника з 10 травня 2014 р. по 10 червня 2015 р.

    Нагороди: Нагрудний знак «За участь в АТО», медаль «Учасник бойових дій», медаль «За взірцевість у військовій службі» ІІ ступеня, медаль «За оборону рідної держави», орден «Лицарський Хрест Добровольця».

 

     Єрко Олександр Сергійович, 1981 р.н., студент

     З 2015 р. є студентом інституту за спеціальністю «Агроінженерія» заочної форми навчання, факультет інженерії та енергетики.

     Служив у РТГР 169 Навчального Центру «Десна» на посаді кулеметника з 2014 по 2015 рр. З лютого 2016 р. підписав контракт з ЗСУ, де служить і зараз та їздить у відрядження до зони АТО.

     Нагороди: Нагрудний знак «За участь в АТО», Нагрудний знак «За зразкову службу».

 

 

     Кулик Василь Петрович, 1981 р.н., викладач

     Закінчив ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», факультет механізації сільського господарства у 2003 р. У 2013 р. захистив дисертаційну роботу та отримав диплом кандидата технічних наук. З вересня 2016 р. по жовтень 2017 р. – в.о. заступника директора з навчально-виховної роботи інституту.

     Служив у 26-й окремій артилерійській бригаді на посаді командира взводу навчального батальйону з червня 2014 р. З серпня 2014 р. прикомандирований до другого протитанкового артилерійського дивізіону вище згаданої бригади (посада – заступник командира батареї протитанкових керованих ракет по роботі з основним складом). В грудні 2014 р. в складі дивізіону переведений до 44-ї Тернопільської артилерійської бригади. Демобілізований в 2015 р.

З листопада 2017 р. по теперішній час – на військовій службі, 72-га окрема механізована бригада ім. Чорних Запорожців, на посаді заступника командира 1-ї протитанкової артилерійської батареї з озброєння протитанкового артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи.

Нагороди: Нагрудний знак «За участь в АТО», Нагрудний знак «Ветеран війни».

 

     Макієнко Констянтин Володимирович, 1963 р.н., співробітник

     Закінчив Ніжинське Професійно-технічне училище №2, де здобув кваліфікацію слюсаря.
     З 2013 р. і донині працює у ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» на посаді електромонтера.

     Служив у 13-му окремому мотопіхотному батальйоні 1-ї танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України на посаді гранатометника з 2014 по 2015 рр. Отримав важкі поранення під м. Дебальцево та був комісований зі складу збройних сил України за станом здоров’я в 2016 р.

     Нагороди: медалі: «За оборону Дебальцево», «Відзнака Президента учаснику антитерористичної операції», «Учасник антитерористичної операції», «Ветеран війни».

 

         Мальцев Сергій Миколайович, 1969 р.н., студент

     З 2015 р. є студентом ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» за заочною формою навчання на факультеті інженерії та енергетики.

     Служив у 41-й окремій мотопіхотній батальйоні на посаді старшого стрільця з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаль Учасник АТО, медаль За оборону рідної Держави, медаль Ветеран війни.

 

 

     Покотило Андрій Анатолійович, 1982 р.н., студент

     З 2015 р. є студентом ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» за спеціальністю "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" за заочною формою навчання, на факультеті інженерії та енергетики.

   Служив у 1-й окремій танковій бригаді, солдат, з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаль «Учасник АТО», медаль «Ветеран війни».

 

     Полтавець Дмитро Геннадійович, 1979 р.н., студент

     З 2015 р. є студентом ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» за спеціальністю "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" за заочною формою навчання, на факультеті інженерії та енергетики.

     Служив у 1-й окремій танковій бригаді, солдат, з 2014 по 2015 рр. З 2015 р. призваний до 80-ї окремої десантно-штурмової бригади (до 2016 р.).

Нагороди: медаль «Учасник АТО».

 

     Сахно Володимир Костянтинович, 1970 р.н., викладач

    Закінчив Ніжинський агротехнічний коледж за спеціальністю «Механізація сільського господарства» у 1994 р., Чернігівський державний педагогічний університет – у 2001 р. (ЗФН, спеціальність – вчитель фізичного виховання).З 1999 р. по теперішній час працює в ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» викладачем фізичного виховання.

      Служив у 26-й Окремій артилерійській бригаді з 2014 по 2015 рр., солдат. В 2015 р. присвоєно військове звання «старший солдат».

     Нагороди: нагрудний знак «Учасник АТО».

 

 

     Тюрін Олександр Віталійович, 1980 р.н., студент

     З 2015 р. є студентом ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» за спеціальністю «Агроінженерія» за заочною формою навчання, факультет інженерії та енергетики.

     Служив у 1-й окремій танковій бригаді, 2-й реактивній артилерійській батареї на посаді солдат, з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: «За участь в АТО», «Учасник бойових дій».

 

 

Ірпінський економічний коледж

 

     Ждан Іван Володимирович, 1986 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», спеціальність «Облік і аудит» у 2007 р.

     Служив у 1-й Окремій танковій Сіверській бригаді на посаді командира роти з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня.

 


    

     Лісіцин Євгеній Олександрович, 1995 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», спеціальність «Товарознавство та комерційна діяльність» у 2013 р.

     Служить в 1-й окремій танковій Сіверській бригаді на посаді командира танку з травня 2014 р. до цього часу.

 

 

 

 

 

     

 

    Прокоф’єв В’ячеслав Іванович, 1975 р.н., студент

    Закінчив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», спеціальність «Товарознавство та комерційна діяльність» у 2009 р.

     Служив у 59-й окремій мотопіхотній бригаді на посаді оператора-спеціаліста з 2015 по 2016 рр.

 

 

 

 

 

 

    

 

     Рось Олександр Анатолійович, 1986 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», спеціальність «Облік і аудит» у 2008 р.

     Служив у 72-й Окремій механізованій бригаді ім. Чорних Запорожців на посаді командира взводу у танковому батальйоні з 2014 по 2015 рр.

 

 

 

 

    

 

     Савенок Едуард Ігорович, 1996 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», спеціальність «Оціночна діяльність» у 2014 р.

     Служить у Державній прикордонній службі України з грудня 2014 р. до цього часу. 


 

 

 

  

     Чебанов Дмитро Ігорович, 1988 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», спеціальність «Облік і аудит» у 2008 р.

     Служив у Національній Гвардії України помічника гранатометника у ВЧ 3017 з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаль «За оборону м. Дебальцево», «Незалежність України» ІІІ ступеня.

 

 

 

     Черевко Михайло Олегович, 1996 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», спеціальність «Комп’ютернісистеми і мережі» у 2015 р.

     Служить у 1-му батальйоні Окремого загону спеціального призначення НГУ полку «Азов» на посаді гранатометника, медика з 2015 р. до цього часу.

     Нагороди: медаль «За оборону Маріуполя», нагрудний знак «За доблесну службу».

 

 

 Боярський коледж екології і природних ресурсів

 

     Євпак Віталій Володимирович, 1994 р.н., студент

   Закінчив ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», спеціальність «Організація виробництва» у 2014 р., відділення економіки і управління.

     Служить у Національної гвардії України на посаді водія-механіка БТР з 2015 р. до теперішнього часу.

     Нагороди: медаль «Ветеран війни», грамота за високі показники в бойовій підготовці.

 

 

    Лахтадир Нікіта Ігорович, 1994 р.н., студент

   Закінчив ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», спеціальність «Організація виробництва» у 2012 р.

     Служив у Національній гвардії України з 2014 по 2015 рр.

 

 

     Машталер Максим Анатолійович, 1985 р.н., студент

     Закінчив ВП НУБіП України Боярський сільськогосподарський технікум НАУ, спеціальність «Прикладна екологія» у 2004 р.

     Служив у лавах Збройних сил України з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: подяка міського голови м. Боярки.

 

 

 

     Мельничук Едуард Павлович, 1995 р.н., студент

     Навчається на заочній формі у ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», спеціальність «Землевпорядкування» з 2015 р.

     Служив у військовій частині 3027 Національної гвардії України на посаді снайпера з 2014 по 2015 рр.

     Нагороди: медаллю «Захисник Вітчизни».

 

 

 

       Пашистий Юрій Миколайович, 1980 р.н, студент

     Закінчив Боярський сільськогосподарський технікум НАУ, спеціальність«Захист рослин» у 2000 р.

     Служив у 95-й окремій аеромобільній бригаді з лютого по травень 2015 рр. Був важко поранений.

 

 

     Струсевич Мар’ян Сергійович, 1995 р.н., студент

     Навчався в ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» з 2012-2014 за спеціальністю «Прикладна екологія». Залишивши навчання, пішов на схід боронити кордон України та став добровольцем.

     Служив у Національній гвардії України з 2014 по 2015 рр.

 

 

     Ця війна забрала не одне життя кращих синів та доньок України. У багатьох домівках не дочекалися з зони АТО чи то батька/матір, чи то сина/доньку, чи то брата/сестру, чи просто знайомої людини. Вони поклали своє життя заради кращого, спокійного та процвітаючого майбутнього незалежної України з її сталими кордонами, починаючи з 1991 р.
     Ми повинні не зганьбити їхньої жертовності! Нехай їхні імена навіки закарбуються в пам’яті наших сердець!

 

Загинули

 

 Багіров Ільгар Салехович, викладач
(1970 р. - 2014 р.)

Закінчив Академію Збройних Сил України, факультет виховної та соціально-психологічної роботи у 2002 р.

Служив в 11-му окремому мотопіхотному батальйоні на посаді заступника командира роти з виховної роботи у 2014 р.

Нагороди: орден «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

 


Бєлобусов Анатолій Дмитрович, студент
(17.08.1976 р. – 28.05.2016 р.)

Закінчив ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», спеціальність «Організація виробництва» у 2013 р., відділення економіки і управління.

Служив у 13-му окремому мотопіхотному батальйоні (58-ї окремої мотопіхотної бригади) на посаді кулеметника з 2015 по 2016 рр.

Нагороди: «За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Грицай Олександр Васильович, студент
(04.07.1978 р. – 06.02.2015 р.)

Закінчив Боярський сільськогосподарський технікум НАУ, спеціальність «Захист рослин» у 1997 р., відділення захист рослин.

Служив у 25-му окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь» на посаді кулеметника-розвідника з 2014 по 2015 рр.

Нагороди: «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Куриленко Дмитро Олександрович, студент
(12.03.1992 р. – 28.04.2014 р.)

Закінчив ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», за спеціальністю «Енергетика та електротехнічні системи в агропромисловому комплексі», за заочною формою навчання, факультет електрифікації і автоматизації сільського господарства у 2013 р.

Служив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді на посаді водієм-електриком відділення інженерної техніки інженерно-позиційного взводу інженерно-саперної роти з лютого по квітень 2014 р.

Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

 Марчук Олександр Григорович, студент
(05.11.1988 р. – 02.09.2014 р.)

Закінчив НУБіП у 2012 р. закінчив НУБіП, факультет енергетики і автоматики, за спеціальністю «Електротехнічні системи електроспоживання».

Служив в 30-ій окремій Новоград-Волинській Рівненській механізованій бригаді, в званні лейтенанта Української армії, на посаді командира взводу БМП.

Загинув 02 вересня 2014 р. в районі м. Антрацит, при захисті територіальної цілісності України у боях з терористами.

 

 

Ступак Іван Станіславович, студент
(10.02.1977 р. – 29.01.2015 р.)

Закінчив НАУ, економічний факультет у 1998 р.

Служив у 25-й окремому мотопіхотному батальйоні «Київська Русь» на посаді командира взводу з липня 2014 р. по 29 січня 2015 р.

Нагороди: «Почесний громадянин міста Фастова» (посмертно), «За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

 

 


Філь Олександр Олегович, студент
(23.03.1995 р. – 16.08.2014 р.)

ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» (підрозділ підготовки молодших спеціалістів) за спеціальністю «Зелене будівництво та садово-паркове господарство», 2012 р.

Після першого курсу, залишивши навчанняв інституті,пішов служити за контрактом у 80-ту окрему десантно-штурмову бригаду у Львові.Служив з 2014 р. на посаді навідника аеромобільно-десантного взводу військової частини А0284.

Загинув Олександр Філь 16 серпня 2014 р. у результаті смертельного поранення під час виконання бойового завдання в районі проведення АТО біля с. Хрящувате під Луганськом.

Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудний знак «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

 

Шемчук Петро Михайлович, студент
(10.07.1991 р. - 08.02.2015 р.)

Закінчив ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», факультет агроінженерії та енергетики в 2013 р.

Служив у третьому окремому танковому батальйоні «Звіробій» з 2014 по 2015 рр. на посаді командира взводу.

Загинув 8 лютого 2015 р. під мінометним обстрілом, намагаючись врятувати танк та витягнути свого загиблого товариша Олександра Олійника.

Нагороди: орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

 

 

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯМ!

 

Поливач Марія,
директор музею історії НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook