У НДГ триває напружена робота: завершується збирання кукурудзи, оранка на зяб, підготовка до зимівлі тварин

16 жовтня 2018 року

     15 жовтня 2018 року ректор університету з робочим візитом побував в Агрономічній дослідній станції та НДГ «Великоснітинське». В Агростанції Станіслав Ніколаєнко ознайомився з ходом збирання кукурудзи на зерно, недопущенням втрат врожаю, а також відвідав молочно-товарну ферму та студентський гуртожиток.

     У двох господарствах до збирання передбачено 415 га, вже оброблено 125 га. На окремих ділянках урожайність наближається до 160 ц/га, середня ж – 111 ц/га. Ректор висловив занепокоєння станом тваринництва, догляду за тваринами, облаштуванням місць практики для студентів.
     У навчально-дослідному господарстві «Великоснітинське» очільник університету вивчив ситуацію на молочно-товарній фермі. Як відомо, тут відбулася серйозна заміна поголів’я у зв’язку з ветеринарно-епідеміологічними заходами. Господарства мають гарну кормову базу, а в Агростанції триває четвертий укіс люцерни.

     На нараді з керівництвом НДГ «Великоснітинське» Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на необхідність дотримання санітарних правил відвідування ферми та більш ретельної дезінфекції приміщень, в які буде поставлено закуплених корів і телят.

Василь Туринський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook