У господарствах університету завершуються осінні польові роботи

3 жовтня 2018 року

     Осіннє поле, навіть після завершення основних робіт, без уваги аграріїв не залишається. Зараз на порядку денному у НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка – початок збирання кукурудзи на зерно, яке планували розпочати сьогодні. Тут розраховують на урожайність порядку 100 ц/га.

     Але погода внесла свої корективи: після дощу техніка в поле не вийшла. А поки триває така вимушена перерва, директор господарства Микола Журавель та керівник відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практик Василь Туринський оглядають запаси кормів для потреб тваринництва (тут затюковано понад 1000 тонн соломи та 700 тонн сіна) і посіви озимини.

     У «Великоснітинському» під озимими культурами 800 гектарів: 700 пшениці, решта – ячмінь. Як зазначають господарники, посіяна у середині вересня пшениця – у відмінному стані і має дружні сходи, тож поки що є всі підстави розраховувати на хороший урожай наступного року. Такий нинішній стан посівів забезпечило застосування сучасних посівних апаратів типу HORSCH і PÖTTINGER та стопроцентна віддача працівників господарства, залучених до посівної: сіяли цілодобово!

     Загалом же по господарствах університету під озимими культурами – ще в Агростанції, НДГ «Ворзель», Немішаївському агротехнічному коледжі і Ніжинському агротехнічному інституті – більше 1700 гектарів.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook