Cемінар «Трансфертне ціноутворення: звітність, новації, автоматичний обмін податковою інформацією»

20 вересня 2018 року
Днями Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві разом з експертами Юридичної групи EUCON провели семінар «Трансфертне ціноутворення: звітність, новації, автоматичний обмін податковою інформацією». Викладачі кафедри фінансів Буряк А.В., Долженко І.І., Березовська Л.О., Кириченко А.В. та Тітенко З.М. взяли активну участь в обговоренні низки дискусійних питань.
 
     
З вітальним словом до учасників семінару звернулася Сусанна Міхонік начальник управління аудиту окремих об’єктів та категорій платників Департаменту аудиту ГУ ДФС у м. Києві. Перш за все, вона наголосила на важливості проведення даного заходу, оскільки підходить до завершення звітна компанія у сфері трансфертного ціноутворення за 2017 звітний рік.
 
Керівник практики трансфертного ціноутворення Лариса Врублевська розповіла про основні етапи підготовки до звітної кампанії та основні відомості звіту про касові операції. Також пані Врублевська поділилася інформацією щодо останніх змін в законодавстві у сфері трансфертного ціноутворення, зокрема зосередилася на питаннях нових критеріїв формування переліку держав, операції із резидентами яких визнаються контрольованими.
Заступник керівника практики трансфертного ціноутворення Юрій Чеботарь розповів про порядок складання та зберігання документації. Більш детально він зупинився на ознаках якісної документації, серед яких виділив: встановлення стійкого діапазону цін і рентабельності та опис підходів до вибору методів з урахуванням пріоритетності застосування.
 
     
Ярослав Романчук представив учасникам семінару оригінальну презентацію на тему «Імплементація плану BEPS в українське законодавство». Так, пан Роман розповів про очікувані прогнози та перспективи його імплементації в українське законодавство, а також визначив основні наслідки від BEPS для України, особливу увагу приділивши питанню офшорів.
 
     
Під час семінару учасники мали змогу поставити питання та отримати кваліфіковані рекомендації. Представників бізнесу особливо цікавило питання відповідальності за порушення податкового законодавства у сфері трансфертного ціноутворення, а також практичні поради щодо розрахунку самостійних корегувань.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook