Міжнародні зв’язки кафедри землеробства та гербології. Налагодження співпраці з Соціалістичною республікою В’єтнам.

12 вересня 2018 року
Між Україною і В’єтнамом існують давні дружні взаємовідносини. Сьогодні В'єтнам - аграрна країна, яка динамічно розвивається. На початку XXI ст. сільське господарство залишається головною галуззю економіки В'єтнаму, тому керівництво країни зацікавлене в налагодженні взаємовигідної співпраці з науковими центрами і передовими підприємствами аграрного сектору нашої країни.
Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної республіки В’єтнам в Україні та Республіці Молдова - Нгуєн Ань Туан
 
21 серпня Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної республіки В’єтнам в Україні та Республіці Молдова - Нгуєн Ань Туан зі своїми секретарями та завідувачем кафедри землеробства та гербології професором Семеном Танчиком відвідали ННІЦ «Агротехнології», який створений на базі ТОВ Агрофірма «Колос», де відбулася зустріч з директором, кандидатом с.-г. наук Леонідом Центилом.
Дружна атмосфера зустрічі 
 
Посла цікавила як соціальна структура господарства, так і виробничі підрозділи, тому інформація про ННІЦ «Агротехнології», саме підприємство, його досягнення та технології, були дуже цікавими для гостей, що підтверджувалося безліччю питань. Особливо увагу делегації привернула тема біотехнології та компостування.
Оцінка створеного компосту 
 
На компостному майданчику було найбільше запитань, адже у сільському господарстві В’єтнаму синтезується велика кількість біомаси, яку з використанням біологічних технологій, що розробляє та впроваджує ННІЦ , можна перетворити на високоякісні органічні добрива та знизити хімічне навантаження на ґрунти і покращити їхні фізико-хімічні, мікробіологічні властивості та агрегатний стан.
Високопоставленим гостям було продемонстровано ряд сільськогосподарських культур, в тому числі овочів, які можна виростити за екологічно чистих технологій з використанням компостної маси, без застосування хімічних засобів. За словами посла таких потужних рослин помідора він ще не бачив».
Помідори на органічній основ без мінеральних добрив 
 
Ця тема настільки зацікавила пана Нгуєна, що було запропоновано співпрацювати та розвивати в майбутньому відносини у сфері компостування та біотехнологій.
Про високий рівень зацікавленості свідчить те, що другий візит фахівців з республіки В’єтнам відбувся вже 2 вересня. В цій зустрічі приймали участь крім посла Нгуєн Ань Туана, перший секретар і другий секретарі посольства Ле Тху Фионг та Фан Дик Нгіа, а також радник міністерства сільського господарства В’єтнаму, член хімічної асоціації В’єтнаму і хімічної асоціації В’єтнам-Україна Нгуєн Куок Шу. Більшість з гостей навчалася в нашій країні і тому мовного бар’єру не існувало, що сприяло взаєморозумінню. 6 вересня професор Семен Танчик від імені нашого університету поздоровив посла Соціалістичної республіки В’єтнам з днем незалежності.
Професор Семен Танчик вітає посла Республіки В’єтнам з днем незалежності країни
 
Під час зустрічей було досягнуто домовленостей, щодо організації візитів у майбутньому для обміну досвідом, навчання та розробки нових технологій. До кінця вересня планується приїзд в’єтнамських фахівців на кафедру землеробства та гербології для деталізації планів співпраці.
 
 
Семен Танчик, завідувач кафедри землеробства та гербології,
Микола Косолап, доцент кафедри землеробства та гербології
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook