На базі Немішаївського агротехнічного коледжу розпочалися інноваційні «Дні розумного поля – Smart Field Days»

15 серпня 2018 року

     На базі Немішаївського агротехнічного коледжу розпочалися інноваційні «Дні розумного поля – Smart Field Days», організаторами яких виступили цей навчальний заклад НУБіП, департамент агропромислового розвитку Київської області, Об’єднання аграріїв України, Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад і Державна служба зайнятості. У його межах передбачені демонстрація сільськогосподарської техніки нового покоління з елементами шоу та новітніх технологій (зокрема, в царині селекції, передових рішень в харчових технологіях, біоінженерії в АПК), панельні дискусії, бізнесові і наукові форуми.

 

     Протягом п’яти днів на нашій базі триватимуть ділові програми – «Де аграрію взяти гроші», «Smart Agro Forum», «Агроеліта» і т.д., на правах господаря говорить директор коледжу Володимир Альохін. Безумовно, увагу привернуть і автодемонстрації та шоу можливостей сучасної аграрної техніки, перегони дронів, знайомство з технологіями «Розумний фермер» та «Розумна ферма». Учасники матимуть змогу познайомитися з автоматизацією виробництва АПК на всіх рівнях (мова про розумне землеробство та тваринництво), картуванням, GPS-моніторингом, навігацією та ще з багато чим. Гурманам буде до вподоби фестиваль їжі «Agro Fiesta Family», поціновувачам краси – конкурс «Володарка полів», місцевій дітворі – розважальна програма «Агро-дитина». Щодня функціонуватиме ярмарка вакансій для компаній і студентів.

     Відкриття «Днів розумного поля – Smart Field Days» зібрали численних гостей. Ректор університету Станіслав Ніколаєнко, якому вручили коровай з пшениці урожаю цього року з полів коледжу, зазначив: колектив навчального закладу започаткував справді цікаву і потрібну справу. Тут виробничники, педагоги, науковці і студенти зможуть вільно спілкуватися і відчувати настрої, бо сьогодення, яким би інноваційним не було, без людини і її знань обходитися не може. Тож підготовка кадрів спільно з бізнесом, який їх потребує, – ось що дозволить готувати достойного фахівця. Очільник НУБіП представив університет, зокрема проінформував, що державне замовлення на вступну кампанію-2018, зважаючи на авторитет вишу, було збільшено на 17%. А такий відокремлений підрозділ, як Немішаївський агротехнічний коледж, де навчаються студенти з 16 областей України з його ініціативним колективом, додають вишу популярності і престижу.


     А заступник міністра аграрної політики Віктор Шеремета, звертаючись до організаторів, гостей і студентства, підкреслив: сьогоднішній день вимагає розвитку інновацій, випускати наукоємний продукт – і для молоді тут широке коло можливостей.

     Сьогоднішній день, що пройшов під девізом «Без верби та калини нема України» (а саме їх наші предки вважали національним символом, та й ми з вами теж), був присвячений зокрема і національним традиціям та обрядам. А в діловому плані Володимир Альохін, ознайомившись у дії з дронами і технологіями ТОВ «Агроінноваційні системи», вже готовий підписати з ними угоду.

     Родзинкою ж першого дня сміливо можна вважати ще один зареєстрований рекорд України – найдовший пиріг з маковою начинкою, завдовжки 21 метр 2 сантиметри. Його авторами – на замовлення департаменту агропромислового розвитку Київщини – стали майстри ТОВ «Долівенко» з Білої Церкви.

     Завтра «Дні розумного поля – Smart Field Days» продовжаться.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook