Вступна кампанія 2018: сьогодні - останній день прийому документів на бакалаврат від випускників шкіл, а для випускників коледжів і технікумів - тривають фахові випробування

26 липня 2018 року

Не встигли ще з’явитися в інтернеті результати вчорашніх іспитів на бакалаврат для випускників коледжів і технікумів, як до вступних випробувань долучилася нова їх хвиля. Сьогодні свої знання демонстрували 431 вступник на ще десять спеціальностей, з яких найбільше було бажаючих було вступити на технічні.

 
Лідирувала серед них «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (Енергетика та електротехнічні системи в агропромисловому комплексі)»: за право стати її студентами за денною і заочною формами навчання боролися 110 абітурієнтів. Випускник Роменського коледжу Сумського НАУ Ярослав Шокун вирішив продовжити навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП саме за цим фахом. Суттєву роль у цьому його рішенні відіграли розповіді його друзів по коледжу, які вже вчаться у нас. А знання, певен хлопець, дозволять йому успішно скласти фахове випробування. Порадами друзів скористалися Віталій Дихал з Прилук, який закінчив тамтешній агротехнічний коледж, і Валерій Ковальчук з Володимир-Волинського агротехнічного коледжу та чимало інших. Плюс до цієї спеціальності ще 40 вступників обрали «Автоматизацію та комп’ютерно інтегровані технології».
 
А от група випускників Київського механіко-технологічного коледжу, хоч він за назвою і технічний, вирішили вступати на «Соціальну роботу». Марія Кириченко, Катерина Марченко, Катерина Смурова, Надія Руссу, Анна Ільєнко, отак, групою, і прийшли складати вступні випробування до НУБіП. Хтось певен у правильності відповідей, хтось – не дуже, але продовжувати навчання за цим фахом вони мріють саме у нашому університеті.
 
Не очікував такі доволі складні завдання, каже випускник Глухівського професійно-педагогічного коледжу Влад Убирай, який склав фахове випробування на спеціальність «Професійна освіта». Хоч і має диплом з відзнакою, але довелося «попотіти», шукаючи на них відповіді. Сам же критично оцінює свої шанси, як 50/50. Але воно і на краще, певен хлопець, адже складність запропонованих завдань ще раз показує високий рівень якості освіти в НУБіП.
 
А поки випускники коледжів і технікумів вже складають фахові випробування, володарі шкільних атестатів ще мають сьогодні шанс подати документи на бакалаврат. Нагадуємо, сьогодні – останній день. На магістратуру ж прийом заяв припиняється завтра. Загалом, на сьогодні, інформує відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук, до нас надійшло 12411 заяв на денну форму навчання, ще майже тисячу – на заочну. У це число не увійшли ще не опрацьовані на момент нашої розмови заяви, що надійшли за попередню ніч і на ранок.
 
Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook