Вступна кампанія 2018: НУБіП – у десятці кращих вишів України за кількістю поданих вступниками заяв

20 липня 2018 року

20 липня 2018 року. Відбулося чергове засідання приймальної комісії, на якому розглядався стан надходження заяв за усіма освітніми ступенями.  

 
Коротко проаналізувавши загальну картину вступної кампанії по Україні, вже оприлюднену Міносвіти, відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук спершу озвучив стан надходження заяв на бакалаврат та допуск до участі у вступних випробуваннях. Він відзначив, що сьогодні на ранок їх вже зареєстровано майже 8,3 тисячі. Тож НУБіП входить у десятку вишів за цим показником. Загалом помітна тенденція до зниження надходження заяв, і це пояснюється просто: ті, хто хотів їх подати, вже це зробили.
 
 
Стосовно молодших спеціалістів – сьогодні така ж ситуація як і на цей період минулого року. Активно подають документи з коледжів Мукачева, Таращі, Лубен. Схожа картина і по випускниках школи. При цьому кількість заяв від бажаючих навчатися за контрактом суттєво збільшилася. Ще однією приємністю цьогорічної вступної кампанії є кількість вступників, які обирають НУБіП першим та другим пріоритетом: з нинішніх випускників школи – таких половина! 
 
На всіх спеціальностях на бюджетні місця вже є конкурс. 
 
Варто відзначити зрослий професіоналізм членів відбіркових комісій. За ніч і ранок з 408 заяв, що надійшли напередодні, на 9 ранку більше чверті опрацьовано. 
 
Віктор Шевчук також проінформував про надходження заяв до магістратури (нагадаємо, що їхній прийом завершується 27 липня, а далі до 4 серпня триватимуть вступні випробування). Загалом на денну форму навчання надійшла 2591 заява. І цей показник вищий порівняно з минулорічним. Що ж до заочної форми, то тут термін надходження заяв завершується 10 серпня, а вже маємо 934 заяви (і це на 300 більше від минулого року). 
 
Про результати вступних випробувань у магістратуру на спеціальність «Ветеринарна медицина» («Ветеринарне забезпечення військ, сил») доповів декан факультету Микола Цвіліховський. 32 вступники пройшли тест на фізичний і психологічну витривалість.
 
 
На засіданні також розглядався розподіл держзамовлення на магістерські освітні програми в межах галузей знань. У його контексті було обговорено нюанси контрактного навчання і сплати за нього (підготовку договорів), враховуючи досвід КНТЕУ, де лише 29% навчаються за державною формою. При цьому правовий метод повинен бути визначальним.

Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook