Студенти спеціальності автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології проходять практику на базі інформаційно-обчислювального центру НУБіП

5 липня 2018 року

 

 Промайнула весна. Десь далеко позаду залишилась бентежна сесія з безсонними ночами підготовки до іспитів та переживаннями за їх результат. Але студентам ще рано на канікули, у них відповідальна пора – період літніх практик.

     Традиційно, уже котрий рік поспіль, студенти 2-го курсу спеціальності "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології" проходять практичне навчання з комп’ютерних технологій на базі інформаційно-обчислювального центру університету. Кращої бази для такої практики годі й шукати. Адже де ще знайдеш організацію, яка б налічувала більше 2,5 тисяч комп’ютерів, десятки серверів, комп’ютерну оптичну мережу довжиною близько десяти кілометрів, яка охоплює вісімнадцять навчальних корпусів та дванадцять гуртожитків, понад сто кілометрів дротових кабельних мереж в навчальних корпусах та понад 250 одиниць активного мережевого обладнання. Тому студентам – майбутнім фахівцям з автоматизації виробництва – є де перевірити теоретичні знання, здобуті на лекціях, і застосувати навички, отримані в лабораторіях кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І. І. Мартиненка.

     Під час практики студенти не лише отримують практичний досвід при виконанні робіт, але тим самим надають значну допомогу університету: ремонтують та налагоджують комп’ютерну техніку, прокладають та відновлюють комп’ютерні мережі, обслуговують та налаштовують програмне забезпечення. Так за їх допомоги підготовлено до нового навчального року комп’ютерний клаc кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті, прокладена комп’ютерна мережа в навчальних класах кафедри романо-германських мов і перекладу та ННІ післядипомної освіти, встановлено, налаштовано та підключено до мережі близько 60 комп’ютерів приймальної комісії, монтується мультимедійне обладнання в навчальних аудиторіях, замінено мережеве обладнання в навчальних корпусах 1, 4, 11, 12, виконується реконструкція комп’ютерної мережі в навчальному корпусі №10.

     Практичне навчання студенти проходять під керівництвом висококваліфікованих інженерів інформаційно-обчислювального центру Овраменка С.М., Бєломара В.М.Бугаєнка М.О., Кордіяки Р.О., Лисенка Р.М., Лобановського А.С., Лобановського Я.С., Лопатка О.В.

     За копітке навчання студенти віддячують своїм наставникам старанною працею. Всі працюють з цікавістю та юнацьким ентузіазмом. Особливо відзначились студенти Фінанчук М.,Сушко Ю., Самойленко В., Буков А., Хомутов В., Савченко І., Волочай С., Хоменко В., Халюта А.,Мельнічук О., Бісовецький Д., Гончаренко Є., Луганський В., Єжевський М.

     Ця практика виявилась не лише корисною, бо дала студентам впевненість в своїх знаннях, але й приємною, бо і через роки вони зможуть побачити в університеті результати своєї праці.

Віктор Теплюк, 
начальник інформаційно-обчислювального центру НУБіП України

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook