Випускники Гусятинського коледжу Василь Лозінський, Віталій Голояд, Назар Гребенюк: навчання в НУБіП України відкриває великі перспективи

22 червня 2018 року

      Такої думки дотримуються студенти Гусятинського коледжу, що на Тернопільщині, Лозінський Василь, Голояд Віталій, Гребенюк Назар, з якими поспілкувався доцент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Василів Володимир. Чому обирають для продовження навчання НУБіП, хлопці поділилися своїми думками.

– Звідки дізнались про НУБіП України і його факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК?
     Лозінський Василь: Звичайно, що навчання в коледжі доходить до логічного завершення. Вже зовсім скоро ми отримаємо дипломи молодшого спеціаліста і постане питання: «Чим займатись далі: іти працювати, чи продовжувати здобувати освіту?». Особисто я віддаю перевагу другому варіанту. Адже вища освіта відкриває переді мною нові можливості і перспективи. Чесно кажучи, Київ, як місто для подальшого навчання, не входив у мої плани.
     Але, так сталося, що на початку березня цього року до нашого коледжу завітав Василів Володимир, який розповів нам про НУБіП України, спеціальності і спеціалізації, за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, специфіку навчання та перспективи працевлаштування після закінчення університету. 

     І моя думка кардинально змінилась. Особливий інтерес у мене викликала інформація про нову спеціалізацію «Процеси та обладнання харчових, біотехнологічних виробництв». Адже вона передбачає удосконалення знань з харчового обладнання, а також, що для мене дуже важливо, поглиблене вивчення технологій харчових виробництв.

     Голояд Віталій: Хочу додати, що таке поєднання знань дасть можливість краще зрозуміти технологічні процеси, які відбуваються при переробці сільськогосподарської сировини. А це дуже важливо при проведенні налагоджень і коригуванні параметрів переробних технологічних ліній, впровадженні новітніх технологій і обладнання для виробництва якісних харчових продуктів з мінімальними матеріальними витратами і шкодою для довкілля.

– А чому ти, Назар, вирішив обрати саме цю спеціальність?
     Гребенюк Назар: Я також мало знав про НУБіП. Так, я неодноразово з неабияким інтересом дивився в «Сніданку з 1+1» рубрику про якість харчових продуктів. Та ніколи не задумувався, хто саме дає такі цікаві і змістовні роз’яснення. І коли дізнався від Вас, що це декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна, то це стало для мене вагомим аргументом для вибору місця подальшого навчання. Адже лише висококваліфіковані фахівці, метри своєї справи можуть так професійно ділитись знаннями та досвідом у прямих ефірах з усією країною. А це значить, що на факультеті працюють знані в Україні викладачі, які зможуть забезпечити якісну освіту та створити належні умови для мого розвитку та професійного зростання.
     Ще одним вагомим аргументом для мене стала інформація завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Сухенка Юрія Григоровича під час Дня відкритих дверей про спеціалізацію «Процеси та обладнання харчових, біотехнологічних виробництв». Своєю розповіддю він дав зрозуміти, що така спеціалізація має великі перспективи, тому що проблема забезпечення людства харчовими продуктами постійно зростає. Дуже важливо впроваджувати інноваційні процеси і технології у переробні виробництва, тому що вони покращать якість продукції та забезпечать економне використання сировини і енергоресурсів.

– Чого очікуєте від навчання в університеті?
     Лозінський Василь: Здобути нові знання та мати змогу застосувати їх на практиці. Я надіюсь, що викладачі зможуть допомогти мені розкрити в собі справжнього спеціаліста-професіонала.

     Голояд Віталій: Не чекаю від навчання чогось неймовірного. Я просто знаю, що все залежить від мене, а не від аудиторії чи викладача. Єдине моє бажання – професіоналізм викладачів, щоб я зміг перейняти в них все, що знадобиться мені у виробничій чи науковій діяльності.

     Гребенюк Назар: НУБіП України, на мою думку, є найкращим освітнім закладом України. Впевнений, що навчання тут буде достойним. Я вже встиг зрозуміти, що тут викладають не тільки теоретики, а й практики. Це люди, прізвища яких я бачу в навчальних посібниках і підручниках. Це люди, голоси яких я чую по радіо, обличчя яких я бачу на телебаченні. Я знаю, що зможу досягти багато завдяки НУБіП України!

Розмовляв
доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК
Василів Володимир

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook