Участь кафедри фінансів у дослідницькій конференції «Взаємодія фіскальної та монетарної політики»

7 червня 2018 року

 31.05-1.06.2018 року відбулася щорічна дослідницька конференція «Взаємодія фіскальної та монетарної політики» організована Національним банком України спільно з Національним банком Польщі за підтримки Уряду Канади та Київської школи економіки, яка зібрала представників центральних банків світу, міжнародних фінансових організацій, провідних науковців із всесвітньовідомих університетів та експертів. Викладачі кафедри фінансів Скрипник Г.О., Буряк А.В., Мрачковська Н.К та Тітенко З.М. під керівництвом завідувача кафедри Давиденко Н.М. взяли активну участь у обговоренні низки дискусійних питань.

     

До присутніх з вітальним словом звернулися Яків Смолій Голова Національного банку України та Павел Самецкі з Національного банку Польщі, які наголосили на важливості проведення дослідницьких конференцій і побажали плідної роботи всім учасникам.
 
     
У рамках першої секції «Фіскальна політика в умовах обмеження монетарної політики нижньою межею відсоткової ставки» свої дослідження представили Йеспер Лінде начальник дослідницького підрозділу Банку Швеції. Його дослідження «Переваги традиційної фіскальної політики над нетрадиційною» були цікаві перш за все тим, що автор проаналізував відносні переваги в стилізованій моделі з жорсткими цінами без приватного капіталу та в стандартній неокенсіанській моделі з ендогенним приватним капіталом. Білл Дюпор з Федерального резервного банку Сент-Луїса з дослідженням «Жорсткі зарплати, приватне споживання та фіскальні мультиплікатори» привернув увагу до питань генерування великих фіскальних мультиплікаторів. Завершальним, в рамках даної секції, було дослідження Дмитра Сергєєва викладача університету Бокконі «Політика управління балансом центрального банку в умовах відсутності раціональних очікувань»
 
     
Друга секція була присвячена питанням «Реакції на дії фіскальної та монетарної політика». Доповідачами виступили: Павел Копец з Національного банку Польщі, Олів’є Куабйон доцент кафедри економіки Техаського університету в Остіні та Майкл Вебер професор фінансів та науковий співробітник у Школі бізнесу Університету Чикаго.
 
Третя дослідницька секція була присвячена Впливу обмежень фіскальної стійкості на монетарну та фіскальну політику, досить цікавими та актуальними були дослідження Стефана Ньоккі директор з досліджень в Департаменті економічного аналізу Банку Канади, Франческо Б’янкі професор економіки в Університеті Дюка та Джонатан Острі заступник директора Департаменту досліджень Міжнародного валютного фонду.
Не менш дискусійні і цікаві дослідження в рамках четвертої секції «Використання фінансових ринків для аналізу фіскальної та монетарної політики» представили: Крістін Форбс викладач Массачусетського технологічного інституту, Юрій Городніченко доцент кафедри економіки Каліфорнійського університету, Берклі, Юрій Мановський Пенсельванський університет
Під час конференції учасники мали змогу обговорити теоретичні, емпіричні та практичні аспекти взаємодії між фіскальною та монетарною політикою у країнах з різним рівнем економічного розвитку, відкритості торгівлі та різними монетарними режимами.
С.Онишко,
доцент кафедри фінансів
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook