Майбутні фахівці біотехнологій та біоінженерії – виробництву

30 травня 2018 року

     Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології відвідали одне з передових підприємств ТД «БТУ-Центр» в м. Ладижин Вінницької області студентам третього курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».

     ТД «БТУ-Центр» – найбільший виробник мікробіологічних препаратів для сільського господарства та нафтогазовидобувної промисловості. Підприємство виробляє біофунгіциди, біоінсектициди, мікробіологічні добрива, деструктори органічних решток, мікоризні препарати для рослинництва, а також ферментні кормові добавки та пробіотики для тваринництва. Для нафтогазовидобувної промисловості виробляються біополімери для інтенсифікації видобутку нафти та газу. Розроблений біологічний підхід для вирішення проблем реабілітації пошкоджених екосистем внаслідок аварійних проливів нафти.

     Розпочалась екскурсія з відвідування головного офісу, де студенти познайомились з директором по перспективі і розвитку, к.т.н., Лауреатом державної премії в області науки і техніки – Болоховською Валентиною Антонівною, яка розповіла про історію створення підприємства, головних спеціалістів та лінійку біопрепаратів.

     У ході зустрічі представником від університету – доцентом кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики – Дроздом П.Ю. було заключено договір про співробітництво і організацію взаємовідносини між НУБіП та ТД «БТУ-Центр», який ефективно забезпечить співпрацю, а саме – фахова практична підготовка фахівців у сфері новітніх біотехнологій, майбутнє працевлаштування випускників та інше.

     Продовжилась екскурсія відвідуванням виробництва, де студенти ознайомилися з повним процесом виробництва мікробіологічних препаратів. Починаючи від виробничої лабораторії і закінчуючи складом готової продукції.

     Після офіційної частини та смачного обіду було відвідано Ладижинську ГЕС та мальовничий дендрологічний парк в центрі міста.
     За результатами проведеного дня, можна стверджувати, що «перша цеглинка» майбутнього потужного стратегічного партнерства і дружби закладена успішно.

     Особлива подяка – Аллі Болоховській – директору з маркетингу та реклами ТД «БТУ-Центр» за допомогу в організації поїздки та теплий прийом. Слід зазначити, що студенти нашого університету – є першими відвідувачами виробництва та учасниками такого формату в Україні.

Микола Доля,
декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook