Студенти факультету ветеринарної медицини на стажуванні у Вроцлавському природничому університеті

30 травня 2018 року

     Студенти 1-го курсу ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини Дар'я Двойнос, Тетяна Максименко, Гліб Міхаровський, Олена Родніна і Анна Сокольська пройшли конкурсний відбір і відповідно до двосторонньої угоди про співробітництво між Вроцлавським природничим університетом в Польщі і Національним університетом біоресурсів і природокористування України з 7 по 21 травня 2018 року перебували на двотижневій навчальній практиці на факультеті ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету.

     Відповідно до програми стажування і з метою обміну досвідом на різних рівнях студенти НУБіП України перш за все мали можливість ознайомитися з роботою кафедр факультету ветеринарної медицини (хірургії, мікробіології і вірусології, гістології, анатомії, терапії та інших), відвідати семінар «Діагностика неврологічних хвороб собак», а також взяти активну участь у роботі ветеринарної клініки на факультеті та її підрозділів.

  

     Перший тиждень стажування проходив у відділі внутрішніх хвороб дрібних тварин. Особливий інтерес у студентів викликало проведення ендоскопічного дослідження, колоноскопії, ультразвукового дослідження, а також методика проведення фізіотерапевтичних процедур.

     Протягом наступного тижня вони стажувались у відділеннях репродуктології сільськогосподарських тварин – відпрацьовували практичні навички з відтворення коней та лікування гінекологічних хвороб тварин, а також – у відділенні хірургії, де ознайомились із новітніми методиками остеосинтезу.

  

     Під час практики студентам допомагали лікарі ветеринарної медицини і співробітники факультету. Отже, сподіваємось і на подальшу співпрацю між факультетами ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України і Вроцлавського природничого університету!

Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини
Марина Галат,
координатор міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook