Захист самостійних робіт по дисципліні «Матеріалознавство» англійською мовою

23 травня 2018, 12:43

 

 

На кафедрі технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавства факультету конструювання та дизайну дисципліна «Матеріалознавство» та «Технологія конструкційних матеріалів» (викладач проф. Афтанділянц Є. Г.) викладаються англійською мовою з 2015 року.
Для більш швидкого засвоєння англомовної термінології, що характерна для цих дисциплін, було видано двомовний навчальний посібник «Технологія конструкційних матеріалів» («Construction materials engineering») у 2016 році українською мовою, а в 2017 році англійською мовою (автори Афтанділянц Є.Г., Зазимко О.В., Лопатько К.Г., Іванова О.В.).
Наявність двомовного посібнику дало можливість виконувати перевірку знань студентів шляхом надання їм тем презентацій з посібнику, які студенти самостійно підготовляли, доповідали та обговорювали на заняттях англійською мовою.
При підготовки до іспиту по дисципліні «Технологія конструкційних матеріалів», студенти 2 курсу факультету конструювання та дизайну напрямку «Машинобудування» групи ГМАШ-1601 зробили презентації англійською мовою, що були присвячені фізико-технологічним основам деформації металів (Коваль В.Г.), спеціальним способам литва (Бундалевський О.В.), напруженням, деформації, дефектам і контролю якості зварних швів (Прит О.Ю.), методам отримання металевих порошків (Дорогань О.П.), спеціальним методам зварювання (Величко Н.В., Сукайло А.В.).
Декілька студентів не обмежились матеріалом наведеним у двомовному навчальному посібнику «Технологія конструкційних матеріалів» («Construction materials engineering»), а самостійно знайшли в інтернеті та додали в свої презентації цікаву інформацію, що не була наведена в посібнику.
Наприклад, студентка Прит О.Ю. навела фотографії дефектів зварних швів, студент Величко Н.В. додав до схем наведених у навчальному посібнику фотографії пристроїв спеціального зварювання, а студент Сукайло А.В. презентував оригінальний метод зварювання лежачим електродом.
Аналіз презентацій показав, що студенти засвоїли наданий їм матеріал, можуть самостійно його систематизувати, готувати цікаві презентації англійською мовою на сучасному рівні, задавати питання один одному та давати відповіді на англійської мові.
Таке відношення студентів до вивчення технічних дисциплін англійською мовою дало можливість ускладнити завдання. При вивченні дисципліни «Матеріалознавство» студенти групи ГМАШ-1601 отримали завдання, що відносилися до самостійної роботи. Для виконання таких завдань, студентам потрібно було самостійно знайти матеріал в англомовних виданнях, проаналізувати його та зробити презентацію.
Студенти добре виконали та презентували наступні самостійні роботи:
  • Коваль В.Г. Високо-температурна термо-механічна обробка (High temperature thermo-mechanical treatment);
  • Бундалевський О.В. Дефекти термічної обробки при відпалі та нормалізації (Heat treatment defects at the annealing and normalization);
  • Прит О.Ю. Відпуск (Tempering);
  • Величко Н.В. Дефекти термічної обробки при гартуванні (Heat treatment defects at the quenching);
  • Левус Н.О. Технологія відпуску (Tempering technology);
  • Жерибор Д.С. Уникнення дефектів гартування (Avoidance of quenching defects);
  • Юрченко Н. С. Ізоформінг (Isoforming)

 

Коваль В.Г.
Бундалевський О.В.
Прит О.Ю.
Величко Н.В.
Юрченко Н. С.
Левус Н.О.
Жерибор Д.С.

 

В заключенні необхідно зазначити, що студенти можуть підготувати та доповісти презентацій самостійних робіт по дисципліні «Матеріалознавство» англійською мовою на високому рівні.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook