Слова подяки ветеранам

18 травня 2018 року

     Ветеранська організація НУБіП сьогодні нараховує 455 осіб. Це ті люди, які доклали власних сил і розуму до становлення і розвитку університету. Щоб сказати їм слова вдячності і розповісти про сьогодення нашого вишу, ректор Станіслав Ніколаєнко й ініціював зустріч з ветеранами напередодні 120-річчя НУБіП.

     Для гостей (хоча їх якось навіть неправильно так називати, адже багатьох знаю особисто за роботою в університеті) організували екскурсію відновленим третім корпусом. У поєднанні з фото і відео картинками корпусу після пожежі і до ремонту це справило просто приголомшливе враження! І не дивно, адже у його відновлення лише небюджетних коштів, які надійшли від благодійників, вкладено 7 мільйонів гривень. Не кажучи вже про значно більше бюджетне фінансування.

     Очільник університету представив ветеранам (серед яких було і чимало його педагогів, які і вчили своїх студентів на совість!) свою команду – проректорів, деканів факультетів і директорів ННІ, розповів про сьогодення університету, його успіхи і перспективи. Мета останнього – відродження слави НУБіП в Україні і світі. Йшлося про нову програму розвитку на наступні п’ять років, структуру – в Київському центрі і регіонах, стан справ у науково-дослідних господарствах (які вже стали рентабельними). Ставлення до земельного ресурсу суттєво змінилось в кращий бік: сьогодні жодна сотка землі не віддана, а відданні – повертаються до університету. Постійно розвивається наука: 50 мільйонів (хай цього і замало) виділяється на дослідження.

     Навіть за браком фінансування, не без гордості продовжив Станіслав Ніколаєнко, ми продовжуємо ремонти корпусів і гуртожитків, реалізуємо програму енергозбереження.
     Особливо приємним для гостей була інформація, що університет, якому вони присвятили багато років життя, посідає 8-ме місце у рейтингу «ТОП-200 Україна» і є третім серед вишів столиці.

     Станіслав Ніколаєнко запросив ветеранів, якщо у них буде таке бажання, завітати на одну з нарад з планування, щоб на власні очі побачити і відчути динаміку розвитку університету. Ми чітко визначилися з основними напрямками реформування нашого вишу – всього їх дев’ять. І в їхній реалізації розраховуємо, в т.ч. і на досвід ветеранського колективу. І ділом, і добрим словом – особливо у вихованні сучасної молоді.

 

     Від імені старшого покоління виступили голова Ради ветеранів Дмитро Войтюк і професор Віталій Бородай, який вручив ректору почесну козацьку грамоту.

Валентин Обрамбальський


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook