Сумуємо з приводу передчасної смерті завідувача кафедри вищої та прикладної математики Юрія Борисовича Гнучія

14 травня 2018 року

На 65-му році пішов із життя професор,

доктор фізико-математичних наук 

ГНУЧІЙ Юрій Борисович

      Перестало битися серце доброї і чуйної людини, прекрасного сім’янина, кваліфікованого фахівця і талановитого науковця, мудрого наставника і Вчителя.

     Юрій Борисович Гнучій — народився 10 лютого 1953 р. в м. Харкові. В 1970 р. із золотою медаллю завершив навчання в СШ № 3 м. Золотоноша Черкаської області, а в 1976 р. із відзнакою закінчив КПІ, отримавши направлення на роботу в Інститут проблем міцності АН УРСР.

     У 1981 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Напряженно-деформированное состояние контактирующихся тел, подверженных термомеханическим воздействиям». У 1991 р. захистив докторську дисертацію на тему «Преобразование связности в системе многих тел (теория сцепления и разрыва связей)».

     Працюючи в Інституті проблем міцності, Юрій Борисович брав участь і виконував наукові дослідження, пов’язані з вивченням напружено-деформованого стану та міцності деталей авіаційних двигунів, лопаток турбомашин, композиційних матеріалів, оболонкових систем зі скла і ситала. Також брав участь у розрахунках напружено-деформованого стану та міцності конструкційних елементів комплексу «Энергия — Буран». В Інституті проблем міцності Юрій Борисович працював до 1996 р., потім — у Цинцинатському університеті (США). З 2002 р. — в НУБіП України, з 2006 р. — завідувач кафедри вищої та прикладної математики.

     Автор приблизно 150 наукових і навчально-методичних праць, із них 3 монографії, 4 навчальні посібники з грифом МОН України, 35 навчально-методичних рекомендацій. Підготував 2 кандидати наук, 2 здобувачі працюють над написанням кандидатських дисертацій.  

    Світлий образ Юрія Борисовича, назавжди залишиться у наших вдячних серцях і пам’яті. 

Висловлюємо щирі співчуття родині, поділяємо її горе. 

Вічна пам'ять!

Ректорат,
профспілкова організація

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook