Дисципліна та правила проживання студентів у гуртожитку на контролі деканату гуманітарно-педагогічного факультету

10 травня 2018, 18:26
НУБіП України, навчальний корпус № 3, ауд. 228

10 травня 2018 року згідно з розпорядженням директора навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку деканат гуманітарно-педагогічного факультету провів нараду, присвячену системі організації діяльності студентського самоврядування та підтримки виховного процесу в гуртожитках. В обговоренні цих важливих питань взяли участь заступники декана факультету, вихователі та представники студентської організації гуртожитку.


Розпочинаючи нараду, заступник декана факультету Світлана Харченко зазначила, що виховний процес поширюється на всіх, хто навчається в університеті. Тому підтримка порядку та побутового комфорту в гуртожитку стосується кожного студента, який там проживає. Значною мірою це залежить від вихованості та гігієни мешканців студентського житла. Заступник декана зробила наголос на виконанні самоврядних функцій студентським колективом гуртожитку. На жаль, цей механізм повноцінно ще не працює. Діалог студентства з керівництвом факультету має ситуативний характер. Найчастіше деканат сам є ініціатором зустрічей зі студентами, а причиною стають порушення правил проживання в гуртожитку. Студентське самоврядування має забезпечити безпечну експлуатацію кімнат гуртожитків. Завданням деканату є сприяння в побудові та налагодженні системи взаємодії і роботи студентського самоврядування.


Вихователь гуртожитку № 6 Олександр Поліщук навів приклади організації побуту окремих кімнат, які не є допустимими за наявних правил проживання у гуртожитках НУБіП України. Наведені факти спонукають до перегляду всієї роботи студради, деканату, самоусвідомлення студентами власної відповідальності за свою долю і перспективи навчання в Університеті. Комісія з поселення відтепер буде ще більш принциповою і миритися з випадками порушення правил внутрішнього розпорядку, недотримання санітарно-гігієнічних норм, використання побутового обладнання тощо не буде.


Заступник декана Ярослав Рудик повідомив про новий формат зустрічей зі студентами. З метою оптимізації роботи студентського самоврядування запроваджено щотижневі наради, присвячені стану справ в гуртожитку. У них братимуть участь заступники декана, вихователі, завідувачі гуртожитків, представники студентського самоврядування, а також студенти, які порушили правила внутрішнього розпорядку. Планується запрошення батьків студентів, які регулярно потрапляють до списку порушників правил проживання у гуртожитках.


Підбиваючи підсумки, представники деканату факультету наголосили на готовності до ефективної співпраці та діалогу зі студентами. Ініціатива представників студентського колективу гуртожитків має стати рушійною силою для наведення та підтримання у належному стані порядку в гуртожитках.

Світлана Харченко, Ярослав Рудик,
заступники декана факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook