Студентка гуманітарно-педагогічного факультету Ткаченко Ірина – призер ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Педагогіка»

24 квітня 2018 року

     18-20 квітня 2018 р. відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із навчальної дисципліни «Педагогіка» серед студентів вищих навчальних закладів непедагогічного профілю, що вже другий рік поспіль проводиться на базі Національного університету «Львівська політехніка».

     Гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України успішно представила студентка 4 курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка» Ткаченко Ірина. З-поміж 18 учасників із 9-ти закладів вищої освіти наша учасниця завоювала ІІІ місце і була нагороджена дипломом ІІІ ступеня та сертифікатом учасника олімпіади.

    Наша студентка змагалася з представниками Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, Національної металургійної академії України (м. Дніпро), Луцького національного технічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Української інженерно-педагогічної академії (м. Харків), Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Університету імені Альфреда Нобеля (м. Дніпро).

     Перед від’їздом до Львова Ірина наполегливо готувалась до трьох турів олімпіади. Допомагали їй у цьому науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки – завідувач кафедри Сопівник Руслан Васильович та доцент Маценко Леся Миколаївна. Контролював процес та підтримував порадами декан гуманітарно-педагогічного факультету, д.ф.н., професор Шинкарук Василь Дмитрович.

     Готуючись до І туру, майбутня призерка поглиблювала знання із загальної педагогіки, історії педагогіки, інноваційних технологій навчання і виховання. Цьогоріч організатори олімпіади запровадили новинку – виконання тестових завдань з автоматичною перевіркою. Всі учасники виконували один варіант тестових завдань на спеціальних бланках, а перевірялись відповіді за допомогою сканера.
     Та найцікавішою і достатньо непростою виявилась підготовка до ІІ туру олімпіади, в рамках якого потрібно було проявити себе, розкривши тему «Закон України «Про освіту» крізь призму педагогічної спадщини Василя Сухомлинського». Така тема була обрана організаційним комітетом олімпіади не випадково, адже саме у 2018 році святкуємо 100-річчя з дня народження видатного українського педагога Василя Олександровича Сухомлинського. Та й актуальність положень нового Закону України «Про освіту» є безсумнівною.

     Отож, Ткаченко Ірина розкрила дану тему оригінально, вона нібито відповідала на запитання хлопчика Тараса, який з 1 вересня 2018 року стане учнем нової української школи, аналізувала його бажання, надії і сподівання. Разом з тим, їй вдалося виствітлити безліч положень Закону, які пов’язані з ідеями Василя Сухомлинського. Презентація Ірини і її виступ суттєво відрізнявся від виступів інших учасників олімпіади. Члени високоповажного журі оцінювали даний тур за такими критеріями: структура, змістове наповнення виступу та категоріальний апарат, відповідність виступу темі завдання, науковість презентованої інформації, якість презентації, відповіді на запитання членів журі. Максимальна кількість балів – 20.

     Звичайно, Ірина наполегливо працювала над домашнім завданням і розраховувала на хороший результат, але якою була наша радість, коли під оплески аудиторії всі члени журі підняли таблички з цифрою «20»! До речі, вона єдина отримала максимально високу оцінку у 2 турі.

     Ірина взяла участь у жеребкуванні для визначення теми творчого конкурсного завдання на ІІІ тур. Це була педагогічна задача, яку потрібно було розв’язати і представити результат наступного ранку.

     Наша студентка помітно вирізнялась з-поміж інших своєю педагогічною компетентністю, майстерністю, артистизмом, емоційністю, креативних підходом до вирішення поставленого завдання вже під час ІІ туру. Але особливо яскраво це проявлялось у ході ІІІ туру, де довелось розв’язувати складну педагогічну задачу та в оригінальній формі пропонувати журі спосіб її вирішення. Ірина підготувалась у своєму власному, оригінальному стилі і знову беззаперечна перемога – 20 балів із 20-ти можливих!
     Це звісно позначилось на результаті. Тож у скарбничку нашого університету додався ще один диплом переможця! Колектив кафедри педагогіки разом з гуманітарно-педагогічним факультетом вітає нашу переможницю! Бажаємо Ірині подальших звершень і нових досягнень!

     Хочемо подякувати організаційному комітету олімпіади Національного університету «Львівська політехніка», Інституту права та психології, кафедрі педагогіки та соціального управління, голові оргкомітету, проректору з науково-педагогічної роботи Давидчаку Олегу Романовичу та відповідальному секретареві олімпіади – Любові Василівні Дольніковій! В рамках проведення олімпіади її учасники мали можливість побувати в Музеї історії Львівської політехніки, відвідати театр, взяти участь у екскурсії Львовом та «Наукових фестинах».

 

Леся Маценко,
доцент кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook