Міжнародна науково-практична конференція «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної освіти та науки»

17 квітня 2018, 1:15

     На базі НМЦ «Агроосвіта» 13-14 березня п.р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної освіти та науки», організатором якої були Food and Agriculture Organization (FAO) та Науково-методичний центр «Агроосвіта».

   У заході взяли участь представники Франції − Ніколя Перрен та Жан-Жак Ерве,  Королівства Нідерланди − Каролін Спаас, Ізраїлю − Реут Шапір-Бен Нафталі, США − Людмила Запухляк та інших країн.

     У конференції прийняли участь професор кафедри генетики, розведення та біотехногогії тварин Гончаренко І.В. і доцент Литвиненко Т.В.

     Учасники конференції порушили актуальні питання сьогодення щодо впливу змін клімату на культури, які вирощують на різних територіях, їх врожайність, розподіл і вірулентність, появу нових шкідників та хвороб рослин; виникнення, поширення захворювань тварин різними шляхами за умови глобальної зміни кліматичних умов; впливу змін клімату на продуктивність тварин, на структуру та функції рослинних і тваринних угруповань, прісноводних і морських екосистем; на стан водних ресурсів України; на аквакультуру, запаси і розподіл основних видів риб; на зміну якості продуктів харчування та негативні  наслідки для продовольчої безпеки тощо.

    Програма заходу була змістовною, цікавою, доповіді викликали жваву дискусію та обговорення. Це був справжній науковий діалог, який, без сумніву, збагатив усіх новим досвідом, надавши кожному учаснику широкі можливості ознайомлення з доробком колег, вільного обговорення актуальної проблематики.

    За результатами конференції підготовлено збірник тез доповідей, авторами яких стали понад 400 науковців із 8 країн. Усього конференцію відвідало понад 200 осіб, які отримали сертифікат учасника.

Доцент кафедри генетики,

розведення та біотехнології тварин

Т.В. Литвиненко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook