Підготовка наукових кадрів: ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з активом аспірантури

13 квітня 2018 року

     Цикл традиційних зустрічей ректорату із працівниками і студентством нині продовжився у вигляді живої дискусії з представниками Ради аспірантів університету.

     Спілкування у форматі круглого столу об’єднало очільника університету Станіслава Ніколаєнка, першого проректора Ігоря Ібатулліна, служби, які опікуються науковою діяльністю, підготовкою та атестацією здобувачів наукових ступенів: відділ аспірантури та докторантури (завідувач – Олена Барабаш), відділ наукової атестації (начальник – Сергій Боярчук), науково-дослідна частина (начальник – Володимир Отченашко), профком студентів і аспірантів (голова – Олексій Муравський), господарську службу та представників Ради аспірантів факультетів і ННІ на чолі із головою Оксаною Молдавчук.

     У ході зустрічі ректор Станіслав Ніколаєнко ознайомив присутніх із нинішньою ситуацією з реформами вищої освіти, значенням університетської науки і освіти у сучасному світі, зовнішніми та внутрішніми викликами у системі підготовки наукових кадрів, можливостями реалізації потенціалу молодих науковців і викладачів. Голова Ради аспірантів університету Оксана Молдавчук у свою чергу розповіла про роботу об’єднання, інформаційну підтримку аспірантів, можливості допомоги у дослідженнях та подякувала керівництву за отримання доступу до наукометричних баз Scopus, Web of Science, долучення до Школи лідерства НУБіП.

     Важливою частиною зустрічі було обговорення вимог до підготовки докторів філософії, нагальних питань життя аспірантів, зокрема умови проживання у гуртожитку № 4, наявність робочих місць на кафедрах, питання працевлаштування в університеті, доступу до лабораторій, виконання освітньої складової плану підготовки, можливостей наукового стажування, культурного життя тощо, у якому взяли активну участь всі учасники зустрічі.

     Результатом наради стало отримання відповідними службами доручень від ректора щодо посилення уваги до всіх складових підготовки аспірантів, надання необхідної допомоги і сприяння у вирішенні існуючих завдань. Наразі досягнуто згоди щодо проведення спільної зустрічі у більш широкому форматі з усіма аспірантами найближчим часом – 24 квітня – на звітно-виборчій конференції аспірантів університету.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook