Економимо енергоресурси, облаштовуємо територію університету та готуємося до ювілею

12 квітня 2018 року

     На порядку денному наради з деканами факультетів, директорами ННІ, завідуючими гуртожитків та комендантів, що пройшла 12 квітня 2018 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, стояли кілька питань. Відкриваючи роботу, очільник університету зазначив, що зараз є багато проблем, які потребують вирішення. Мова йшла про складність з утепленням навчальних корпусів, які є пам’ятниками архітектури, ремонти дахів, місць загального користування тощо. Принагідно він озвучив приємну новину: робота колективу науковців на чолі з професором Семеном Танчиком зібрала практично максимум голосів і має всі шанси отримати Державну премію України у галузі науки і техніки.

     З порівняльним аналізом використання енергоносіїв, газу, води у корпусах і гуртожитках виступив перший проректор Ігор Ібатуллін. Він порівняв дані за березень 2017 та 2018 років: коли в минулому році ми заплатили за енергоресурси трохи більше 3 мільйонів гривень, то нині більше 5,7 мільйона. Причиною цьому стало збільшення тарифів на ці послуги. Особливо турбує водозабезпечення і водовідведення. Якщо вживати необхідні заходи, заборонити використання електронагрівальних приладів у гуртожитках і корпусах, ввести персональну відповідальність посадових осіб – зможемо зекономити.

     Ігор Ібатуллін торкнувся питання статусу університету як національного, пожежної безпеки, необхідності призначення відповідальних за наявне матеріально-технічне обладнання аудиторій.

    Про результати реєстрації випускників шкіл на ЗНО та організацію вступу в магістратуру в 2018 році (який на окремі спеціальності вже розпочався) доповів відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. Він також навів перелік конкурсних предметів у сертифікатах УЦОЯ.

     З приходом весни активно постало і питання озеленення території вишу. Ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на необхідність облаштування в конкретних точках кампусу клумб, встановлення шлагбаумів і облагородження прилеглої до інженерних факультетів території. У розвиток цієї теми виступив проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Сьогодні за його словами силами гуманітарно-педагогічного факультету в університеті фактично приступили до озеленення. Посадковий матеріал готовий. То ж час втілювати в життя розроблені для кожного з факультетів та ННІ проекти озеленення.

     На завершення Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на профорієнтаційній роботі, необхідності підвищувати кваліфікацію науково-педагогічних працівників безпосередньо на виробництві. Стосовно навчального процесу куратори академгруп повинні зустрічатися зі своїми підопічними щотижня, декани – щомісяця із залученням до цих зустрічей батьків, а ректор традиційно проводить таку зустріч щосеместру.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook