Ректорат: пошук власної системи навчання, підготовка до ювілейної міжнародної конференції та поліпшення умов проживання в гуртожитках

2 квітня 2018 року

     2 квітня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Очільник вишу розпочав нараду з повідомлення про звільнення за власним бажанням професора Віктора Забалуєва з посади декана агробіологічного факультету. Відповідно виконуючим обов’язки призначено доктора сільськогосподарських наук Оксану Тонху. Діяльність ректорату цього тижня буде сфокусована на підвищенні якості освітнього процесу, поліпшення побутових умов в гуртожитках, рекламну кампанію по запрошенню на навчання в магістратурі кращих випускників бакалаврату тощо.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про результати наради в Міністерстві освіти і науки, присвяченої змінам в правничій вищій освіті України. Відповідна зустріч і обговорення відбудуться на юридичному факультеті НУБіП цього тижня. Триває підготовка як організаційна, так й інтелектуальна до проведення і участі в ІІ етапі всеукраїнських студентських олімпіад з загальної екології, хімії, німецької мови, спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура».

     Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на підсумках наради проректорів з науки закладів вищої освіти зі всієї України, де обговорювалися принципи фінансування виконання науково-дослідних робіт у 2019 році. Також посилення потребує протипожежна безпека і з цією метою будуть проведені відповідні тренінги-навчання для охоронників та чергових у корпусах і гуртожитках. Що ж до навчально-дослідних господарств, то там активно готуються до весняних польових робіт.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про виконання доручення ректора Станіслава Ніколаєнка щодо поліпшення побутових умов в гуртожитках. Спільно зі студентськими радами студмістечко підготувало перелік необхідних нових меблів. Сьогодні вже оголошена їх закупівля. Частина буде виготовлена власними силами – меблевим цехом.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Валерію Іщенку – продовжити режим економії енергоресурсів. Ігорю Ібатулліну – організувати зустріч ректора з аспірантами, контролювати виконавську дисципліну. Сергію Кваші – провести загальні збори працівників агробіологічного факультету, здійснити контрольні перевірки дотримання санітарного стану та умов проживання в гуртожитках, активізувати співпрацю з роботодавцями, оформити систему навчання в НУБіП, удосконалити програму проведення дня відкритих дверей. Також слід відповідально підійти до підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, постійно професійно самовдосконалюватися. Це завдання деканатів і дирекцій.  Вадиму Ткачуку – розробити програму зустрічі і перебування іноземних делегацій під час відзначення 120-річчя університету.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook