На факультеті землевпорядкування підбили підсумки І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Геодезія та землеустрій» та дисципліни «Земельний кадастр»

27 березня 2018 року

     В системі організації науково-дослідної роботи студентів у вищих навчальних закладах важливе місце займають студентські олімпіади.
     Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України і ректора НУБіП України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017-2018 навчальному році» на факультеті землевпорядкування відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Геодезія та землеустрій» та із загально-професійної дисципліни «Земельний кадастр». Нещодавно було підведені підсумки, заслухано звіти комісій та нагороджено переможців.

     Для організації проведення олімпіади та оцінювання результатів її учасників був створений робочий оргкомітет на чолі з деканом факультету Тарасом Євсюковим. Також у склад увійшли завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин, доценти Наталія Мединська, Руслан Тихенко, Олексій Жук, Ольга Тихенко і старші викладачі Олександр Шевченко та Іван Опенько.

     Олімпіади проводились серед студентів, які вже вивчили комплекс дисциплін, що формують систему знань, умінь і навичок, необхідних у майбутній професійній діяльності. Завдання, що пропонувалися учасникам цих змагань передбачали можливість розкриття глибини теоретичних знань, виявлення умінь у майбутніх фахівців користуватися сучасним обладнанням та устаткуванням, комп’ютерною технікою, встановлення рівня підготовки студентів щодо постановки експерименту, методики проведення наукових досліджень, комплексу інших питань, володіння якими необхідне для практичної і творчої роботи з обраної спеціальності.

   Розроблені конкурсні завдання І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади складалися з тестових і практичних завдань з таких дисциплін, як геодезія, фотограмметрія, землевпорядне проектування, земельний кадастр та земельне право.

     Цього року збільшилась кількість учасників олімпіади, і налічувала 116 осіб. Приємно, що більшість студентів продемонстрували високі знання з галузевих дисциплін. А переможці І етапу визначились із перевагою у буквально декілька балів.

    В результаті проведення підсумків І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади на основі кількості набраних балів, перемогу здобули:

          із спеціальності «Геодезія та землеустрій»:
   І місце: Приймак Тетяна Петрівна (магістр 1 року навчання, 1 група спеціальності «Геодезія та землеустрій»);
   ІІ місце: Лукашик Наталія Миколаївна (магістр 1 року навчання, 2 група спеціальності «Геодезія та землеустрій»); Гаділов Ренат Робертович (магістр 1 року навчання, 2 група спеціальності «Геодезія та землеустрій»);

          із загально-професійної дисципліни «Земельний кадастр»:
   І місце: Багінська Анна Олександрівна (студентка 4 курсу, 3 групи напряму підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій»);
   ІІ місце: Бронська Тетяна Ігорівна (студентка 4 курсу, 3 групи напряму підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій»); Капустюк Анна Іванівна (студентка 4 курсу, 3 групи напряму підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій»).

     Вітаємо переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади та бажаємо з честю представити Національний університет біоресурсів і природокористування України та зокрема факультет землевпорядкування на ІІ етапі олімпіади серед студентів, який відбудеться з 18 по 20 квітня 2018 року із спеціальності «Геодезія та землеустрій» на базі Одеського державного аграрного університету, а 15-17 травня 2018 року з із загально-професійної дисципліни «Земельний кадастр» – на базі Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва.

Олександр Шевченко,
старший викладач
кафедри геодезії та картографії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook