Студенти НУБіП з Гани відзначили День незалежності своєї Батьківщини

14 березня 2018 року

     Вшанування національних свят студентів нашого університету мало продовження минулого тижня. 10 березня студенти з Гани, які навчаються в Україні зібралися у Києві для відзначення значної події – Дня незалежності своєї країни. Урочисті заходи були організовані у Києві за ініціативи Національної ради студентів Гани та консульства республіки Гана в Україні.

     Від нашого університету на цю значну подію було запрошено делегацію яку очолив заступник директора ННЦ міжнародної діяльності Володимир Афанасенко. Студенти агробіологічного факультету, захисту рослин, біотехнологій та екології та слухачі підготовчого відділення для іноземних громадян брали активну участь в організації свята та були достойно представлені серед своїх співвітчизників.

     Свято розпочалося традиційно з вшановування історії та національних культурних традицій. Республіка Гана першою серед країн східної Африки отримала незалежність 6 березня 1957 р. Європейці називали територію сучасної незалежної Гани, «золотим берегом» завдяки значним ресурсам золота. Зараз населення Гани складає понад 26 млн людей, які спілкуються на понад 40 мовах, і 200 діалектах.
     З вітальним словом до всіх присутніх звернувся консул Республіки Гана в Україні, який наголосив на тому, Незалежність – це можливість мобілізації зусиль для майбутнього, а молодь Гани – це не лише лідери майбутнього, а також лідери сьогодення. Тому вже нині всі студенти повинні використовувати можливості, які їм дає Україна.

     Концертна програма була продовжена яскравими виступами ганійських та українських художніх колективів. Учасники та глядачі мали можливість зануритись в атмосферу народного фольклору. Завершальною частиною святкового дійства стало смачне частування гостей стравами національної кухні.

Квайє Джеймс Браун,
студент 4-го курсу агробіологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook