«ЮНІ ХІМІКИ» до 120-річчя НУБіП України і 95-річчя кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

8 березня 2018 року

Із метою популяризації галузі сільського господарства і підвищення престижності агрономічних спеціальностей серед учнівської молоді на базі кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна агробіологічного факультету НУБіП України була організована 5-7 березня 2018 року Всеукраїнська науково-практична конференція «Агрохімічний моніторинг стану грунтів та живлення сільськогосподарських рослин» спільно із Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН України у межах роботи Всеукраїнського турніру юних хіміків. Захід зібрав талановитих учнів із усіх регіонів України та був присвячений 120-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також 95-річчю кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна.

Перший день турніру проходив у стінах Київського політехнічного інституту ім. І. Сікорського, другий – Київського національного університету ім. Т. Шевченка. 7 березня обдаровану молодь прийняв Національний університет біоресурсів і природокористування України на базі кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, колектив якої із завзятістю вступив у активну фазу боротьби за потенційних студентів.

Спочатку учні відвідали спільну лабораторію кафедри із компанією «Agrilab» та ознайомилися із основними напрямами її діяльності за допомоги Олександра Гайдая, спеціаліста компанії «Agrilab». Потім вони із загостреною цікавістю слухали значення агрохімії у сільському господарстві, роль добрив у зростанні прибутковості господарств від Ніни Бикіної, доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, яка особливу увагу приділила принципам та механізмам живлення рослин, способам встановлення забезпеченості грунтів елементами живлення, визначення норм добрив із метою оптимізації живлення рослин і збереження родючості грунтів. Із колосальним азартом практично розпізнавали надані їм добрива за допомогою якісного аналізу та, навіть, прохали надати їм додаткові завдання із хімічного аналізу. По тому, із таким же запалом взялися розв’язувати задачі із розрахунку запасів елементів живлення у грунті, норм та доз добрив, тощо.

Олег Генгало, доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, розповів учасникам про розвиток кафедри, основні напрями її діяльності та перспективи працевлаштування для спеціалістів, які здобувають спеціальність «Агрономія» спеціалізацію «Агрохімія і ґрунтознавство». Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, ознайомила учнів із переліком спеціальностей НУБіП України та наголосила на перевагах навчання на агробіологічному факультеті і особливостях роботи кафедри зі студентами у межах навчального проекту «Agristart», який нещодавно започаткований кафедрою із компанією «Agrilab».

Активна робота із обдарованою молоддю вдалась завдяки допомозі у організації роботи Олександра Козачка, завідувача лабораторії «Оптимізації живлення рослин», Ігора Бордюжі, аспіранта кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна й Олександра Булейка, магістра кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна.

Наприкінці обдаровану молодь привітав представник Союзу хіміків України та були визначені переможці Турніру юних хіміків за результатами роботи у 3-х закладах вищої освіти та нагороджені дипломами і медалями ім. академіка В. В. Скопенка. Золота медаль здобута учнем із Донеччини. Срібна медаль поїхала на Хмельниччину, а бронзова – на Одещину.

Талановиті учні отримали задоволення від роботи у стінах НУБіП України, виявили неабияку цікавість до агробіологічного професійного спрямування під час теоретичної та практичної сесії.

Тож, дякуємо їм за відмінну роботу, їхнім вчителям – за активну підтримку своїх обдарованих вихованців і колективу Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України за співпрацю.

  

Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії

 та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook