Американський бізнесмен Марк Гінзбург: економічні зловживання можна перемогти за допомогою блокчейну

23 лютого 2018 року

     20 лютого 2018 року завдяки Благодійному фонду «Uman Tomorrow» та голові Громадської спілки «Всеукраїнська аграрна рада» Андрію Дикуну в Умані відбулася грандіозна подія: зустріч із мільярдером зі списку Forbes, президентом інвестиційно-будівельного холдингу «UIH», новатором у сфері блокчейну і криптовалют – Марком Гінзбургом. На неї була запрошена і завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі Надія Резнік.

     Україно-американський бізнесмен Марк Гінзбург – людина-легенда. Він почав бізнес понад 25 років тому, а нині – це мільярдер з активами по обидві сторони океану. Широке коло його контактів увінчує особисте знайомство з президентом США Дональдом Трампом.
     А ще він першим в світі продав квартиру за криптовалюту з використанням повного циклу технології блокчейн. Наприкінці вересня 2017 року і українські, і західні ЗМІ зарясніли заголовками, що вперше у світі відбувся продаж нерухомості з використанням новітніх інтернет-технологій – криптовалюти і блокчейна. Цією нерухомістю виявилася невелика квартира в Києві, а її продавцем – Марк Гінзбург.

     Продажу передувала тривала юридична підготовка, адже криптовалюти не визнані Національним банком України, але операції з ними законодавчо не заборонені. Сама операція пройшла за лічені секунди із допомогою смартфонів, незважаючи на те, що продавець і покупець перебували у різних кінцях світу і ніколи одне одного не бачили. Навіть більше, за два місяці після продажу курс криптовалюти Etherеum, за яку було продано київську квартиру, зріс майже вдвічі.
     На зустрічі Марк Гінзбург розповів, чому тільки блокчейн і криптовалюти позбавлять Україну корупціонерів, рейдерів і «чорних» нотаріусів, а весь світ – монополії банків, навіщо його друзі-мільярдери прагнуть до Верховної Ради України і чому захід у реформуванні України сподівається не на політиків і посадовців, а тільки на новітні інтернет-технології.

     Отже, завдяки технології блокчейн в Україні з’явився шанс позбавитися ярлика країни третього світу, зламати систему свавілля чиновників, забезпечити кожному громадянину захист права власності.

 

     Під час зустрічі було обговорено можливості фінансування стартапів українських молодих і дуже талановитих студентів-розробників, що стосуються мобільного банкінгу, значне розширення функціоналу, яке дасть змогу практично побудувати фінансову соціальну мережу, де робота з будь-яким типом транзакцій відбувається не між рахунками, а між реальними людьми. Програма вже працює в українській, російській, англійській версіях, а її тестовий варіант уже є в AppStore – магазині додатків Apple.

Анна Слободяник,
старший викладач кафедри біржової діяльності і торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook