У НУБіП відбувся VII з’їзд Товариства лісівників України: Юрій Марчук очолив лісівничу спільноту держави

8 лютого 2018 року

     8 лютого на базі НУБіП відбувся VII з’їзд Товариства лісівників України. І це не випадково, адже всім відома активна і безкомпромісна позиція ректора університету Станіслава Ніколаєнка та колективу ННІ лісового і садово-паркового господарства у питаннях, що стосуються реформування лісівничої галузі. А зовсім недавно це останнє було предметом обговорення виїзного засідання профільного комітету Верховної Ради, що теж пройшло в нашому університеті.

     Серед виступаючих на з'їзді були голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, який складав свої повноваження на цій посаді, в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.

 

 

     Делегати з’їзду не тільки дали оцінку роботі товариства в цілому за звітний період, а й виробили спільну позицію щодо реформування лісового господарства, що розглядається Кабінетом Міністрів України, висловили своє бачення та пропозиції з ряду проблемних питань галузі. Учасники зібрання окремо виділили питання підготовки кадрів для лісівничого комплексу, наукового супроводу й відзначили провідну роль в цьому нашого університету.

 

 

     Новим очільником Товариства лісівників України делегати обрали завідувача кафедри дендрології та лісової селекції НУБіП Юрія Марчука, а почесним головою товариства – нашого випускника Валерія Самоплавського, який тривалий час очолював Міністерство лісового господарства.

     Член ТЛУ від моменту його заснування, директор Боярської лісової дослідної станції Анатолій Карпук побажав товариству і його новому керівнику більш тісної співпраці з суспільством, змінити негативну думку щодо лісівників, сформовану не лише нездоровою атмосферою в ньому, а й під впливом певної дезінформації, максимально долучатися до ефективного реформування галузі.

     Незабаром ННІ лісового і садово-паркового господарства увійде до Товариства лісівників України як колективний член. За словами директора інституту Петра Лакиди, робота в цьому напрямку наразі завершується.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook