Енергозбереження: ефективно використовуємо енергоносії

8 лютого 2018 року

     8 лютого відбулося позачергове засідання науково-технічної ради університету з питань енергозбереження. Відкриваючи його, перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував на нагальності – вкотре підвищуються тарифи на енергоносії та комунальні послуги. Зокрема на електрику та газ від 10 до 15%. Він навів прикру цифру: лише за січень «платіжка» за компослуги для університету зросла майже на 5 мільйонів гривень!

     Аби втримати ситуацію, не допустити зупинення навчального процесу потрібно будь що реалізувати план з енергозбереження на 2018 рік. А це зменшення споживання на 30%. Для цього слід ефективно використовувати енергоносії та залучити всі резерви економії, зазначив професор Іван Радько. Він представив аналіз втрат тепла в будівлях Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, автотранспортного підрозділу та деяких навчальних корпусів. Один із основних висновків – необхідно провести доутеплення горищ та дахів. Відповідне доручення прорахувати вартість робіт і визначити пріоритетні об’єкти отримав проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Допоможе в цьому група експертів на чолі з директором ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимиром Козирським, які проведуть зйомку корпусів спеціальним тепловізором та визначать найбільш тепловитратні місця.

     Ігор Ібатуллін окремо наголосив на відповідальності кожного керівника підрозділів та служб. Потрібно посилити якість організації роботи, вести постійний контроль за своїм напрямком.

     Окрім того були обговорені питання нагальної заміни аварійних трубопроводів, заміни ламп розжарювання на енергозберігаючі тощо.

     Традиційний аналіз реалізації програми енергоефективності та підбиття підсумків за січень буде представлений на нараді 15 лютого.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook