До профорієнтаційної роботи кафедри педагогіки долучаються аспіранти

4 грудня 2017, 10:41

Питання профорієнтаційної роботи є настільки актуальними і важливими, що постійно зосереджують на собі увагу всього колективу кафедри педагогіки. Тому під час викладання для аспірантів заочної форми навчання дисципліни «Педагогіка вищої школи» одне із практичних занять було присвячене саме питанням профорієнтації.

Окрім перегляду рекламних матеріалів про університет, факультет та кафедру педагогіки ми з аспірантами обговорювали труднощі, які виникають у процесі профорієнтаційної роботи. І отримали не зовсім очікуваний результат від цього заняття: один з аспірантів запропонував свою допомогу, виявив бажання підтримати університет.

Не відкладаючи завдання «на потім», вже 29 листопада 2017 року провів профорієнтаційну зустріч з майбутніми абітурієнтами аспірант вечірньої форми навчання Максименко Юрій Петрович. Варто сказати, що у Юрія Петровича є один суттєвий для профорієнтатора «козир» - його дружина, Олена Анатоліївна, працює вчителем початкових класів у Великоолександрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, що заходиться у селі Велика Олександрівка Київської області.

Отримавши презентації, відеоролики і буклети, залучившись підтримкою адміністрації школи, Максименко Ю.П. приступив до виконання завдання. Він провів зустріч з учнями 11-го класу, у ході якої аспірант ознайомив майбутніх абітурієнтів з перспективами навчання в НУБіП, можливостями здобуття ними вищої освіти та подальшої наукової діяльності, навчання в аспірантурі НУБіП.

До проведення профорієнтації Максименко Ю.П. підійшов професійно: разом з учнями склав список запитань, що їх турбують. Запитання стосувались предметів, що потрібно складати, переліку спеціальностей, прохідного балу, вартості навчання, можливостей для працевлаштування педагога професійного навчання. «Результатом» проведеної роботи є шість учнів 11-го класу, які зацікавилися отриманою інформацією і залишили свої контакти для подальшого спілкування.

Надалі ми запланували запросити одинадцятикласників на підготовчі курси в НУБіП, а також продовжити роботу з учнями 9-го і 10-го класів цієї ж школи. Хочемо подякувати Максименку Юрію Петровичу за допомогу і підтримку та сподіваємося на продовження співпраці. Запрошуємо його разом з дружиною та учнями відвідати День відкритих дверей університету, щоб вони на власні очі побачили його «в усій красі».

До нових зустрічей!

Доцент кафедри педагогіки
Маценко Л.М.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook