Зустріч магістрів з головою біржового комітету ТБ «Українська енергетична біржа»

5 жовтня 2017 року

      На продовження започаткованої практики зустрічей магістрів з представниками бізнесу, досвідченими управлінцями, успішними біржовиками на кафедру біржової діяльності і торгівлі завітав голова біржового комітету ТБ «Українська енергетична біржа» Олексій Дубовський. Він обговорив з магістрами спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» нинішній стан та проблеми розвитку біржового енергетичного ринку України.

    Зокрема актуальні проблеми формування та перспективи розвитку ринку енергоресурсів, використання наявного енергопотенціалу, визначення пріоритетів у впровадженні новітніх енерготехнологій, що потребують капітальних вкладень та підтримки держави. Піднімалася проблема собівартості «зеленої енергетики» та обґрунтування її економічної ефективності.
     Спікер підкреслив, що енергетична незалежність – стратегічне завдання уряду країни. І на шляху його виконання важливу роль відіграє питання ефективного споживання енергоресурсів.
     Сучасний стан українського ринку енергоресурсів характеризується енергетичними викликами, що вимагають трансформації та адаптації до світової практики. А розвиток газового ринку України – одна з фундаментальних основ енергетичної безпеки держави.
Інтеграційні ж процеси, що сьогодні проходять, вимагають підготовки висококваліфікованих фахівців, компетентних у сфері біржової діяльності.

     Наприкінці зустрічі відбулася жвава дискусія щодо правил біржової торгівлі, регламенту проведення електронних біржових торгів.

Надія Резнік,
завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі,
Лідія Жайворонок,
старший викладач

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook