Дегустація столового винограду

29 вересня 2017 року

Серед величезного розмаїття столових сортів винограду особливої уваги заслуговують ті, що відзначаються найвищою зимо- та морозостійкістю і в той же час здатні формувати крупні смачні ягоди. Саме завдяки створенню таких сортів ареал вирощування цієї культури розширився далеко на північ і нині на широті Києва його з успіхом культивують  як садівники – аматори так і виробники товарної продукції.

Робочою програмою дисципліни «Прогресивні технології в садівництві та виноградарстві» передбачено лабораторне заняття з дегустації перспективних сортів винограду. У НДП «Плодоовочевий сад» для проведення  дегустації було відібрано грона декількох сортів з тих, що вціліли після травневих морозів. Також цікаві сортозразки з власного виноградника надав аспірант – заочник кафедри садівництва В’ячеслав Оніщенко. Спершу доцент кафедри Василь Гонтар розповів магістрам про напрямки селекції столового винограду, про ситуацію на ринку (стан виробництва, вимоги до якості продукції і ціни). Далі  студенти отримали дегустаційні листки, ознайомились із показниками, за якими мали оцінювати кожен зразок і розпочалось найцікавіше…


Доцент В. Гонтар та аспірант В. Оніщенко погоджують почерговість представлення сортів

Розкішні ягоди очікують на студентський вердикт

Найкрупніші – не означає найсмачніші

З нетерпінням чекаємо, щоб скуштувати…

 

  …і виставити заслужені оцінки у дегустаційний лист

Аркадія – відомий сорт селекції ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова

 Оцінюємо сорт Молдова

Досвідчене око викладача слідкує за ходом дегустації

 

Студенти були в захопленні як від самого процесу дегустації, так і від нових знань та вражень. Тепер кожен захоче виростити сорт винограду, який найбільше припав до душі. Переможцями дегустації стали:

ІІІ місце – Мускат перлинний

ІІ – Аркадія

І – Ювілей Новочеркаська

 

Наталія Шевчук, доцент кафедри садівництва

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook