Soft skills на шляху до професійного успіху

13 вересня 2017, 15:42

     Як відомо, людина найкраще вчиться, спираючись на досвід та у взаємодії з іншими. Саме тому викладачі кафедри інформаційних і дистанційних технологій запрошують до студентів фахівців з ІТ-галузей. Варіанти співпраці можуть бути різними: відкриті лекції, майстер-класи, воркшопи, семінари тощо.        
        Є досвід співпраці із компаніями, які готові сприяти розвитку наших студентів: професійному та особистісному. Однією з таких компаній є Beetroot.
12.09.2017 року на факультеті інформаційних технологій відбувся семінар на тему: "Навички конкуретноспроможного фахівця: як успішно пройти співбесіду у сучасну компанію та працювати і розвиватись в команді".
        Модератором цієї події була Анастасія Дизик – HR IT-компанії Beetroot.

      Потенційними замовниками цього семінару були студенти 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Програмна інженерія», оскільки однією з перших тем вивчення дисципліни «Групова динаміка і комунікація», навчання якої і забезпечують викладачі кафедри інформаційних і дистанційних технологій, є тема, співзвучна із темою семінару.
      Але, опитування, що проводилось, представниками студентської організації факультету, виявило, що ця тема цікавить наших студентів, особливо старших курсів. Дехто вже має досвід роботи у різних ІТ-компаніях та розуміє важливість не лише професійних умінь та навичок, але й особистісних характеристик. А дехто лише готується до своєї першої співбесіди. Тому на семінар зібрались більше 50 студентів з різних груп та спеціальностей факультету.
       Анастасія почала семінар з короткого представлення компанії Beetroot. А далі, на прикладах, в режимі живого діалогу всі учасники змогли відчути себе і на співбесіді, і у команді, і оцінити власні сильні та слабкі сторони. Приємно, що наші студенти ділились не лише власними здобутками, але й невдачами. Анастасія дала конкретні поради і ми сподіваємось, що навіть за одну зустріч нам спільно вдалось убезпечити від невдач у майбутньому хоча б одного студента.
      Анастасія Дизик відкрита до подальшої співпраці. ЇЇ презентацію можна переглянути за посиланням, на останньому слайді якої є контакти для тих, в кого лишились запитання. Хто знає, чи хтось із наших студентів у недалекому майбутньому долучиться до дружньої команди Вееtroot?

Олена Кузьмінська,
завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook