В День незалежності Бразилії на факультеті аграрного менеджменту відбулась лекція професора Маркоса Фава Невеса (Університет Сан Пауло, Бразилія)

9 вересня 2017 року

     Так співпало, що у день не залежності Бразилії до університету завітав професор Бізнес-Школи економіки, бізнес-адміністрування та обліку Університету Сан Пауло (Бразилія) та засновник компанії «Маркестрат» Маркус Фава Невес.

     Його знайомство з НУБіП України розпочалосяіз зустрічі та розмови з проректором з міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком та деканом факультету аграрного менеджменту Анатолієм Остапчуком, які розказали про структуру університету та факультету, проблеми та виклики, які нині стоять перед університетом і можливі напрямки для подальшої співпраці. Професор Фава Невес, в свою чергу, був позитивно вражений від перебування в Україні та розвитком і досягненнями Національного університету біоресурсів і природокористування України. Цікавим є те, що навчання в Бразилії є абсолютно безкоштовним як для іноземців, так і для своїх громадян.
    Програмою перебування професора Фава Невеса була передбачена зустріч зі студентами факультету аграрного менеджменту та лекція, що була присвячена глобальним трендам у виробництві аграрної продукції та забезпечення продукцією харчування.

     Зокрема, професор зупинився на тому, як навички від студентів вимагатимуться в майбутньому, щоб їх освіта та фах відповідали потребам ринку. Ним також було зазначено, що нині на ринку зовсім інші вимоги до підготовки farm-менеджера, ніж були навіть 5 років назад. А далі, з невпинним розвитком технологій, вимоги будуть змінюватись ще інтенсивніше і за ними треба встигати. Професор Маркос Фава Невес також зупинився на тих інноваційних розробках в інших секторах економіки, де зараз також вимагається тісна співпраця з аграрним сектором – це, зокрема, на питаннях як Boeing використовує фермерські землі і як корпорація Nissan використовує біо-етанол (що виробляється з кукурудзи) для розробки та функціонування своїх електрокарів e-bio Fuel-Cell Nissan Intelligent Power.
     Часу лекції не вистачило для відповіді на всі запитання, тому активні студенти затримали професора для запитань та дискусії навіть після часу, відведеного для лекції.

     В якості сувеніру на згадку професор Фава Невес отримав в дарунок пам’ятну тарілку з авторським петриківським розписом та гербом нашого університету.

     Візит професора д-ра Маркоса Фава Невесав Україну відбувається на запрошення і за сприяння проекту "Large Scale Agriculture" (LaScalA), що реалізується Лейбніц-Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (ІАМО): https://www.iamo.de/en/research/projects/details/lascala/, а також за підтримки Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та Ради роботодавців факультету аграрного менеджменту.

 

Олена Ковтун,
керівник міжнародних програм
факультет аграрного менеджменту


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook