Розширене засідання вченої ради

30 серпня 2017 року

30 серпня відбулося розширене засідання вченої ради агробіологічного факультету за участю всіх науково-педагогічних працівників та представників від ректорату - начальника відділу кадрів Михайличенко М.А і головного бухгалтера університету Кондрицької Т.П.

 

Порядок денний засідання розпочався із доповіді декана факультету Віктора Забалуєва про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу агробіологічного факультету в 2016-2017 н.р. та завдання на новий навчальний рік. Він розпочав з того, що новий курс університету, який обговорювали на вченій раді університету, ставить нові вимоги як перед студентами, так і викладачами, направлені на постійне підвищення якості освіти. Декан наголосив на важливості та великій відповідальності керівництва та трудового колективу, адже прийдешній рік є ювілейним для агробіологічного факультету і НУБіП України.

 

Доповідач проаналізував роботу вченої ради факультету за минулий рік, звернув увагу на поліпшення якості навчально-виховного, дослідницького процесів, сприяння самоудосконаленню, росту професіоналізму кожного науково-педагогічного працівника, вченого, співробітника. Детально проаналізував структуру факультету, якісний і кількісний склад науково-педагогічних працівників, в т.ч. віковий склад НПП.

Віктор Олексійович звернув увагу на результати цьогорічної вступної кампанії, яка була непростою, адже цього року факультет втратив значну частину студентів. Така ситуація є загрозливою для науково-педагогічних працівників факультету, оскільки вноситимуться зміни до навчального навантаження. На спеціальність «Агрономія» прийнято на денну форму навчання 144 особи, а спеціальність "Садівництво і виноградарство" - 20 осіб. На ОС «Магістр» на денну форму навчання за спеціальностями, які готуються на агробіологічному факультеті вступило всього 123 особи. Водночас декан наголосив на нові умови вступу абітурієнтів та проблеми формування контингенту студентів і акцентував увагу на роль профорієнтаційної роботи, яку потрібно ще більш активізувати, шукати нові форми щоб знаходити свого студента.

Декан проаналізував роботу наукових гуртків, а також відмітив переможців олімпіад і Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Було також зазначено, що агробіологічний факультет бере активну участь у культурно масовій роботі університету і має значні спортивні досягнення.

Крім зазначеного, серед цілей на новий навчальний рік, що їх назвав декан – підвищення індексів цитування, публікаційної активності у Scopus, іншомовної кваліфікації, якісна освіта, участь у грантових програмах, інформатизація освітнього процесу, поглиблення міжнародної співпраці.

Активну участь в обговоренні звіту декана взяли директор НДІ рослинництва і грунтознаваства Ганна Ковалишина, завідувачі кафедр Григорій Подпрятов, Світлана Каленська, Тетяна Кондратенко, Володимир Копілевич, Віталій Жемойда та інші, які позитивно оцінили роботу факультету, ділилися власним досвідом та висловлювали пропозиції. За їх пропозицією вчена рада факультету схвалила звіт і пріоритетні напрями роботи колективу, які знайшли відображення також у плані роботи вченої ради факультету на новий навчальний рік.

 

Почесною грамотою за заслуги перед НУБіП України було нагороджено  директора НДІ рослинництва і грунтознаваства Ганну Ковалишину.

Заступник декана Володимир Завгородній ознайомив науково-педагогічний колектив з програмою проведення посвяти в студенти та Днем знань.

 

 

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook