У центрі уваги ректорату вступна кампанія і підготовка до нового навчального року

17 липня 2017 року

 17 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка пройшло чергове засідання ректорату. Як зазначив ректорат, триває напружена робота приймальної комісії по прийому документів в бакалаврат і магістратуру. Маємо близько 3500 заяв від вступників, проте лише половина з них оброблена через некоректність роботи електронної системи вступу. Маємо надію, що ближчими днями ситуація виправиться. Водночас аналіз ходу надходжень заяв на окремі спеціальності свідчить про недопрацювання відповідних ННІ та факультетів. Звісно, підсумки будуть підбиті після завершення вступної кампанії й одночасно будуть зроблені організаційні висновки. Ректор університету зазначив, що з урахуванням демографічного стану, невикористання в повному обсязі профорієнтаційних можливостей, можливе зменшення контингенту студентів, а це неминуче призведе до вимушеної оптимізації структури факультетів, ННІ та кафедр. Турбує ректорат і ситуація з державним замовленням в бакалаврат для випускників, які мають диплом молодшого спеціаліста. Потрібна переорієнтація на випускників шкіл, відповідно перегляд програм підготовки. Слід запроваджувати школу абітурієнта, тематичні гуртки для школярів при факультетах, працювати більш активно з олімпіадниками, переможцями конкурсу наукових робіт Малої академії наук тощо.

 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на прийомі документів на спеціальність «Правознавство». Цьогорічна система вступу – через єдине вступне випробування за технологією ЗНО – турбує як організаторів її проведення, так і вступників. 
 
Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко доповів про початок третього заїзду до спортивно-оздоровчого табору «Академічний», що на березі Чорного моря в Одеській області. Цього року наша база відпочинку завантажена майже на 100%.
 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про ремонтні роботи, які наразі тривають в університеті. В другому навчальному корпусі бригада будівельників приступила до встановлення вікон і штукатурення фасаду центральної частини. У гуртожитку №10 продовжується капітальній ремонт четвертого стояку і місць загального користування, гуртожитках № 5 та 6 йде профілактичний ремонт дахів, для гуртожитку №1 закуплена електропроводка і електрофурнітура, а також розробляється проект облаштування частини фасаду, який виходить у двір. 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про початок збору ранніх зернових в навчально-дослідних господарствах. Вже у вівторок цей процес стартує в усіх НДГ. Наукова частина спільно з молодими вченими готує проектні пропозиції до цьогорічного конкурсу.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко вкотре наголосив, що основними принципами проведення вступної кампанії є професіоналізм, чесність та об’єктивність, і дав ряд доручень. Сергію Кваші – продовжити профорієнтаційну роботу з абітурієнтами, контролювати ситуацію з набором в магістратуру, підготувати кадрові пропозиції за результатами вступної кампанії, винести на розгляд ректорату плани підготовки та відзначення 120-річчя університету і Дня знань, визначитися з проведенням звітного концерту колективів кафедри культурології. Валерію Іщенку – уточнити терміни ремонтів корпусів і гуртожитків, запровадити чергові оглядові обходи території господарськими службами. Ігорю Ібатулліну – організувати збір врожаю в НДГ, його облік і охорону.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook