ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розширює партнерство з Інститутом механізації і електрифікації сільського господарства НААН України

16 липня 2017 року

 На цьому тижні відбулась дискусійна зустріч двох керівників: навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження Володимира Козирського і навчально-науково центру «Інститут механізації і електрифікації сільського господарства» академіком Національної академії аграрних наук України, головою ради роботодавців НУБіП Валерієм Адамчуком. Розмова стосувалася налагодження партнерства у підготовці кадрів вищої кваліфікації та виконання спільних наукових проектів.

        

 
Сторони визнали, що на сьогодні потрібно докорінно переглянути систему підготовки інженерів для села. Зміни, що відбулись у сільському секторі – перехід від колективної і державної до приватної власності, входження в життя нових принципів функціонування ринків, зміна систем використання технічних засобів у сільському господарстві, масова поява новітніх комп’ютеризованих, автоматизованих технологій обумовлюють нові вимоги виробництва і необхідність переосмислення освітніх програм підготовки інженерів. Перш за все, це стосується підготовки інженерів-енергетиків і інженерів-механіків для агропромислового виробництва.
 
Особливістю даних професій є те, що вони пов’язані з унікальними процесами взаємодії технічних засобів з біологічними об’єктами. У промисловості цього немає. Взаємозв’язок електротехнологічних або технологічних (механізованих) систем з біологічними об’єктами рослинного або тваринного походження обумовлює  високий рівень складності процесів, застосування новітніх електронних засобів і відповідних знань інженерного персоналу.
 
На сьогодні настав час і ми пропонуємо врахувати вищенаведені аргументи у підготовці фахівців. Дуже ретельно проаналізувати і сформувати бачення знань і умінь нового інженера для села. В іншому випадку, через деякий час, в умовах зменшення держзамовлення ми ризикуємо попасти в ситуацію радикального зменшення контингенту студентів.
 
Результатом переговорів стало рішення провести на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України тематичного круглого столу.
 
Семен Волошин,
заступник директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook