Навчальна практика – закріплення теоретичних знань

26 червня 2017 року

   У період навчальних практик з 19 по 24 червня студенти 1-го та 2-го курсу відвідали ряд підприємств які працюють в деревообробному напрямку.
   Одним із перших підприємств на якому студенти 1-го курсу з дисципліни «Введення в спеціальність» ознайомилися з основними аспектами деревообробної промисловості а 2-го курсу закріпили свої теоретичні знання з дисципліни «Технологія лісопиляльно-деревообробних виробництв» був ВП НУБіП України «Боярська ЛДС».

 

   Студентам випала можливість прослідкувати повний технологічний процес виготовлення пилопродукції із круглих лісоматеріалів. На 1-му етапі було ознайомлення з лісопильною дільницею, де проводиться розкрій колод на пиломатеріали на 2-х стрічкопилкових та одній лісопильній рамах.

 

 

   На 2-му етапі студенти ознайомилися із основними аспектами дільниці сушіння, а саме із сучасною сушильною камерою LUKA та котельнею, що працює на відходах деревини, які одержані в процесі виготовлення продукції.

 

 

  З дільниці сушіння групи перемістилися в деревообробний цех, у якому ознайомилися з принципом роботи основних деревообробних верстатів, а саме: фугувального, рейсмусного, фрезерного, шліфувального, чотирьохсторонього тощо.

 

   По завершенню екскурсії у ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» була можливість оглянути пожежну частину, що находиться на її території. Велике враження студентів викликала система спостереження за лісовими пожежами.

 

   Наступного дня студенти відвідали ПП «Маркетліс», що спеціалізується на постачанні верстатів, обладнання та ріжучого інструменту для меблевих та деревообробних підприємств України. Основними постачальниками яких є провідні виробники Німеччини, Австрії, Італії, Іспанії, Чехії такі як: Homag, Holzma, Weinmann, Weeke, Büffering, Brandt, Bargstedt, Ligmatech, Friz, Altendorf тощо.

 

 

   Завершальним днем навчальної практики було відвідування фірми ПКФ «Выбор» що спеціалізується на виробництві корпусних меблів з дизайнерськими послугами. Зокрема, студентів було ознайомлено з виставковими експонатами меблів, що призначені для облаштування житлових приміщень. Великий захват викликали конструктивні рішення виробів з алюмінієвих профілів, малярні роботи, фанерування, наклейка інших штучних матеріалів на меблеві деталі.

 

 

   Не залишилася поза увагою фотопечать, що є відносно новим напрямком у меблевій промисловості. Тобто, будь-який малюнок або фотографія високої якості друкуються на широкоформатному принтері та приклеюються до деталі меблів. Також було представлено експонати деталей меблів, що виготовлені з штучного каменю, керамограніту та деревини які є одним із трендів сучасного ринку.

 

 

   Студенти 1-го та 2-го курсів кафедри технології деревообробки НУБіП України висловлюють щиру подяку керівництву ВП НУБіП України «Боярська ЛДС», ПП «Маркетліс» та ПКФ «Выбор» за надану можливість відвідати сучасні підприємства та ознайомитися з організацією виробництва та ассортиментом продукції.

 

С. Мазурчук
асистент кафедри технології деревообробки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook