Випускники НУБіП отримали путівку в життя

23 червня 2017 року

     23 червня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулось урочисте вручення дипломів випускникам - бакалаврам і магістрам.

    Успішно закінчили навчання більше сотні студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Сьогодні отримали кваліфікацію «Інспектор з захисту рослин» - 79 випускників, а кваліфікацію «Дослідник з захисту рослин» - 27 випускників. П’ять з них - отримали дипломи з відзнакою.

    Привітав випускників з отриманням фахової освіти і побажав бакалаврам і магістрам успіхів у майбутній роботі, фахового високопрофесійного зростання, нових досягнень у сфері захисту та карантину рослин, прогресивних рішень у питаннях фітосанітарної безпеки на благо та задля миру в Україні декан факультету Микола Доля.

 

Новоспеченим фахівцям дипломи вручили академік НААН України Микола Кирик, викладачі-фітопатологи та ентомологи Л.Крючкова, Д.Гентош, Л.Ющенко, А.Бабич, О.Сикало, Т.Чернега та інші.

   

 

     У ННІ лісового і садово-паркового господарства вручили дипломи 124 бакалаврам, а також трьом магістрам-дослідникам, які впродовж останніх двох років навчалися за освітньо-науковою програмою підготовки. У своєму вітальному слові директор інституту професор Петро Лакида відзначив високий професійний рівень і відмінні успіхи в навчанні магістрів-дослідників Миколи Георгіяна, Юліани Лахович та Івана Кімейчука, які можуть бути взірцем для бакалаврів, доказом великих можливостей в ННІ лісового і садово-паркового господарства здобути якісну освіту та продовжити свій науковий або виробничий шлях.

     У цей день свій диплом бакалавра одержали 48 лісівників, 58 – фахівців садово-паркового господарства та 8 – технологів деревообробки. Принагідно директор відзначив важливу роль ректора університету професора Станіслава Ніколаєнка у відновлені в інституті практично втраченої, проте вкрай важливої для держави спеціальності «Деревообробні та меблеві технології».

 

     Від студентського колективу випускниця Кирик Марина подякувала викладачам і всім, хто доклав руку в підготовку сьогоднішніх бакалаврів, а студентка третього курсу Юлія Закурдаєва виконала в заповненій ущерть актовій залі музичне привітання. Свої вітання випускникам висловили професори Петро Яворовський і Віктор Маурер – принципові члени Державної екзаменаційної комісії із захисту випускних бакалаврських робіт, професор Сергій Ковалевський і доцент Олександр Бала, які були на чолі двох факультетів, які в свій час обрали сьогоднішні випускники.

   

     Заступник директора Олександр Соваков подякував студентам за активну громадську позицію, участь у різноманітних спортивних змаганнях, науковій та міжнародній роботі, зо що випускники разом із дипломами бакалавра отримали подяки від дирекції інституту та грамоти.

    Сьогодні вручено дипломи і випускникам-бакалаврам механіко-технологічного факультету. Навчання закінчили 79 студентів напряму підготовки «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва» та 33 студенти напряму підготовки «Транспортні технології (за видами транспорту)». Цьогорічний випуск налічував 8 дипломів з відзнакою.

 

     Щирі вітання та побажання звучали від заступників декана механіко-технологічного факультету Сівака І.М. та Білько Т.О., які подякували випускникам за цілеспрямованість, свідоме окреслення лінії життєвої дороги для отримання необхідної сходинки на шляху до повної вищої освіти та побажали їм впевненості і наполегливості у досягненні високих звершень. Багато привітань було адресовано випускникам і від завідувачів кафедр факультету Гуменюка Ю.О., Голуба Г.А., Савченко Л.А., доцентів Роговського І.Л. та Дьоміна О.А. Випускники, у свою чергу, подякували адміністрації та викладацькому складу факультету за яскраві роки навчання.

 

 

     До привітань долучилася і представник компанії «Titan machinery» Ялалетдинова Я.М., яка запевнила випускників у намірах працевлаштувати найкращих з них після закінчення магістратури.

     А от на площі біля рідного четвертого навчального корпусу відбулися урочистості з нагоди випуску магістрів-дослідників та бакалаврів агробіологічного факультету. Декан факультету Віктор Забалуєв привітав випускників, наголосив на важливості їхнього професіоналізму й саморозвитку, побажав успіхів у житті та гідно нести звання випускника агробіологічного факультету НУБіП України.

     До привітального слова були запрошені завідувач кафедри рослинництва Світлана Каленська, завідувач кафедри технології зберігання, переробки та якості продукції рослинництва Григорій Подпрятов, завідувач кафедри генетики, селекції та насінництва Віталій Жемойда.

 

     Багато теплих слів пролунало на адресу випускників від куратора 3 групи агробіологічного факультету доцента кафедри кормовиробництва, меліорації і агрометеорології Анни Ярош, яка пригадала їхню першу зустріч, організаційні та виховні години, екскурсії по Києву, відвідування театрів, виставок, музеїв. Вона щиро побажала примножувати власні знання і вміння, творчого натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях, здійснення усіх мрій і життєвих планів.

  

     З вітальним словом до випускників та всього колективу факультету звернулися менеджер освітніх проектів ТОВ «KERNEL» Сергій Кошель та представник компанії Лимагрейн.
     Після привітань декан Віктор Забалуєв зачитав наказ про випуск 18 магістрів науковців і 162 бакалаврів. Разом з дипломами частина студентів отримали також ще й сертифікати, що засвідчують вивчення предметів англійською мовою.

  

 

     Святкову атмосферу створювали студенти Людмила Комар, Олександр Хомич та Марина Гладка. Для випускників та гостей свята прозвучали музичні вітання, які підготували студенти молодших курсів та випускники: Аліна Глущенко, Марина Гладка, Анна Сенчило, Євген Остапенко, Роза Кондратюк, Остап Жигало та Каріна Кулик. Багаторічною традицією святкування стала пісня у виконанні завідувача кафедри генетики, селекції та насінництва Віталія Жемойди «Агроном – син землі».

     Дипломи вручили і 210 випускникам – бакалаврам економічного факультету. Зокрема, за спеціальністю «економіка підприємства» 53 випускника, «фінансів і кредиту»61 випускник, «обліку і аудиту»96 випускників. Вісім з них – отримали дипломи з відзнакою.

     Зі вступним вітальним словом до випускників звернувся декан факультету Анатолій Діброва, який привітав з отриманням фахової освіти і побажав бакалаврам успіхів у майбутній роботі, високопрофесійного зростання та нових досягнень.

     Також привітали випускників і почесні гості що завітали на наше свято, а саме: доктор економічних наук, професор, академік НААН України, віце-президент Національної академії аграрних наук України, Заслужений діяч науки і техніки України Валерій Жук, головний бухгалтер і фінансист компанії «Лімагрейп Україна» Василь Шевчук та перший заступник голови Миронівської районної державної адміністрації Костянтин Жданов.

 

     Випускний пройшов дуже яскраво, було підготовлено декілька пісенних та танцювальних номерів, так випускниця Червінська Вікторія привітала своїх колег зі святом піснями.

  

     Свої вітання випускникам висловили завідувачі випускових кафедр професори Світлана Рогач, Любов Худолій і Віктор Савчук.

     Від студентського колективу випускниця Юлія Савченко подякувала викладачам і всім, хто доклав руку в підготовку сьогоднішніх бакалаврів.

     Актовий зал 3-го корпусу радо зустрів випускників факультету аграрного менеджменту, викладачів та гостей, які завітали на свято. Загалом випустилося 164 бакалаври (37 маркетологів та 127 менеджерів) та 5 магістрів-дослідників. Варто зазначити, що загалом було вручено 19 дипломів з відзнакою.

     На святі був присутній ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який у своєму вітальному слові звернувся до випускників й побажав їм життєвої енергії, наснаги й наголосив на тому, що левова частка здобутків залежить від прикладених зусиль. Станіслав Миколайович завершив свій виступ словами: «Синього неба, чистої води й ніякої біди!».

     До вітань долучилися завідувачі кафедрами: адміністративного менеджменту та ЗЕД – д.е.н., професор, член-кореспондент НААН України Валерій Галушко, менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського – д.е.н., професор Василь Горьовий, маркетингу та міжнародної торгівлі – д.е.н., професор Ярослава Ларіна, виробничого та інвестиційного менеджменту – д.е.н., професор, член-кореспондент НАН України Лідія Шинкарук.

  

  

  

     Від студентської родини факультету прозвучали музичні вітання у виконанні другокурсників Дарини Лукашук та Данила Карачевського, після виступу якого до слова запросили батьків випускників. Наталія та Сергій Врублевські звернулися до дітей з напутніми словами і, в знак шани і подяки, вручили ректору коровай. До батьківських вітань долучилася мама ще одного випускника Марія Кулаєць, яка побажали досягати поставлених цілей.

  

     У свою чергу від випускників виступили маркетологи Катерина Гречана та Ірина Врублевська, які своїм зворушливим виступом нагадали про неповторність студентських років.

     У вітальному виступі декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук ще раз привітав випускників з отриманням освітнього ступеню «Бакалавр» і зазначив, що успіх – це подорож і приходить він до тих, хто підготовлений. Зачитавши випускні накази, випускники нарешті отримали довгожданні документи з рук Станіслава Миколайовича та завідувачів кафедрами. Крім того, заступники декана нагородили активістів подяками, під час вручення яких Олександр Новак наголосив на тому, що студентське життя відкриває безліч можливостей для саморозвитку.

  

     

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

     По завершенню свята було зроблено пам`ятне колективне фото на сходах 3 корпусу.

     На факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулися вручення дипломів 110 бакалаврам-технологам та 9 магістрам-дослідникам за спеціальностями "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" та "Водні біоресурси і аквакультура". З вітальними словами до випускників звернувся декан факультету Вадим Кондратюк, завідувачі всіх кафедр, старости груп та батьки. В своїх словах виступаючі бажали дипломованим фахівцям успіхів та плідної праці на благо нашої держави, а староста групи магістрів Анна Терещенко з хвилюванням зазначила, що це були найкращі роки в житті тих, хто зібрався в цій урочистій аудиторії, а НУБіП - кращим навчальним закладом, який готує найкращих фахівців для галузі рибництва і тваринництва.

  

  

  

  

  

  

Вручення дипломів магістрам і бакалаврам денної та заочної форм навчання пройшло і на гуманітарно-педагогічному факультеті
 
Сьогодні здобули офіційне підтвердження статусу бакалавра 93 студенти спеціальностей «Соціальна педагогіка», «Філологія: переклад», а статусу магістра – 65 студентів спеціальностей «Соціальна педагогіка», «Філологія. Переклад», «Педагогіка вищої школи», «Управління навчальними закладами».
 
 
 
 
 
 
Зі вступним вітальним словом до випускників звернувся декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, який побажав їм успіхів, щастя, саморозвитку, творчого і кар’єрного зростання та гідно нести звання випускника НУБіП України. Декан відзначив, що нинішні випускники мали змогу спостерігати, як протягом останніх двох років університет активно й потужно розвивається, підкресливши, що і факультет зростає, розвивається разом з університетом.
 
 
Із привітальним словом звернулася т. в. о. проректора з навчальної і виховної роботи Оксана Зазимко, побажала їм гарно гарної життєвої стежини, великих звершень, а також поповнити знатну когорту випускників гуманітарно-педагогічного факультету, серед яких є знані науковці, громадські та політичні діячі. Вона також висловила впевненість, що випускники-бакалаври продовжать навчання в магістратурі, а магістрів запросила до здобуття наукового ступеня доктора філософії та другої вищої освіти.
 
 
Після оголошення наказу про випуск декан факультету Василь Шинкарук разом із заступниками Світланою Харченко, Ігорем Буциком та Ярославом Рудиком вручили довгоочікувані дипломи магістрам і бакалаврам.
 
Від імені усіх наставників студентських груп випускників привітали доценти Ірина Мартинюк і  Людмила Омельченко та побажала щастя, наснаги, креативу, великих звершень.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Старости груп також висловили свою щиру подяку університету і факультету за створені умови для навчання, кураторам і викладачам ‒ за знання, настанови, турботи.
 
Святковий настрій створювали заслужений артист України, доцент кафедри культурології Роман Рудий, Артур Гайдай, Сантія та учасники хореографічного ансамблю «Сузір’я DANCE», Дарина Лукашук і ансамбль бального танцю «Чарівність». 
 
 
На закінчення магістри і бакалаври зачитали урочисту присягу випускника гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 
 
 

 

Людмила Ющенко,
заступник декана факультету захисту рослин, біотехнології та екології
Віктор Миронюк,
заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства
Ігор Сівак,
заступник декана механіко-технологічного факультету
Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва
Анатолій Шиш,
заступник декана економічного факультету
Людмила Денисенко,
заступник декана факультету аграрного менеджменту
Руслан Кононенко,
заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів
Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook