Я обираю НУБіП: аргументи випускниці Чорвонолокоцької школи Іванки Романчук

12 червня 2017 року
12 червня. Студентство складає іспити, а випускники шкіл – ЗНО та визначаються з вищим навчальним закладом, де вони будуть здобувати вищу освіту. 
 
Чим потенційні абітурієнти керуються у своєму виборі, на що звертають увагу – наша розмова з Іванкою Романчук, випускницею Червоноволоцької загальноосвітньої школи, що на Житомирщині. 
 
- Іванко, де і на кого хочеш навчатися?
 
- Власне мій вибір грунтується на двох складових. Перша – це порада батьків. Вони переконані, що найближчі кільканадцять років аграрне виробництво буде активно розвиватися. Друга – якість отриманих знань і їхнє застосування на практиці. Я розглядала чотири варіанти, але зрештою вирішила обрати НУБіП і навчатися тут на факультеті аграрного менеджменту.
 
 
- Які ж переваги тебе переконали?
 
- О, їх дуже багато. Але назву найвагоміші як на мене. Що відразу кинулося у вічі – це висока позиція університету в національних і міжнародних рейтингах. Цього року НУБіП піднявся на дві сходинки і посів восьме місце в рейтингу «ТОП-200 Україна». За оцінкою європейських роботодавців - він на шостому місці. При цьому деякі імениті виші, які розглядала для вступу, опинилися аж в другій десятці. Я вважаю, що позиція університету у рейтингу дуже важливий критерій, оскільки це зовнішня незалежна оцінка. 
 
Признаюся чесно, після відвідування Дня відкритих дверей ми з мамою були в приємному шоці від його території і місця розташування. Гарні алеї, дивовижний ботанічний сад, природа, зручне розташування навчальних корпусів і кампусу – все це не може не вражати.
 
А ще я хочу бути успішною людиною і реалізувати себе, відкрити власну справу. Мене надихають відомі постаті-бізнесмени, які змогли в Україні запровадити виробництво і розвиватися, багато з яких – випускники НУБіП. Це і стало додатковим аргументом при виборі вишу.
 
- Не думала про навчання за кордоном?
 
- Були такі думки. Проте на факультеті аграрного менеджменту, я спеціально дізнавалася, діє угода зі Словацьким аграрним університетом, яка дає можливість паралельно отримати диплом цього європейського вишу.
 
- Дякуємо за розмову і чекаємо тебе серед наших найкращих студентів!
 
Розмовляв Валентин Обрамбальський
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook