Учасники зльоту студентських лідерів аграрної освіти провели дискусії з актуальних питань сьогодення

25 травня 2017 року

     Ранок другого дня розпочався із потужного розумового поштовху для учасників ХІХ зльоту студентських лідерів аграрної освіти. 25 травня всі студенти прокинулися із думками, якби швидше поділитися своїми науковими досягненнями зі своїми колегами. В результаті запрацювали 7 дискусійних клубів за різною тематикою.
     Перший клуб розглядав проблеми студентського самоврядування – стратегії розвитку, досягнень, проблем та перспектив. На ньому зібралися усі лідери студентських організацій та студентських рад. Модерувала круглий стіл голова Спілки молодих вчених НУБіП Марина Галат. Дискусійний клуб відвідала німецька делегація на чолі з керівником Німецько-українського діалогу паном Фолькером Зассе.

     Обговорюючи нагальні та актуальні питання студентського лідерства, учасники торкалися таких тем: європейські орієнтири розвитку студентського самоврядування в Україні; студентське самоврядування: центральна фігура якісних перетворень у вищій освіті; ефективність роботи студентського самоврядування аграрних вишів і роль студентського активу у формуванні особистості студента та діяльності вищого навчального закладу. 

 

 

     У результаті всі прийшли до одного спільного рішення: студентські лідери формують цілісну особистість, яка в подальшому житті може спокійно просуватися кар’єрними сходами.
     Історія, проблеми та перспективи розвитку тваринництва та водних біоресурсів – такою була тематика другого круглого столу, за проведення якого відповідав директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко

 

 

 

     В навчальному корпусі № 11 третя дискусія на тему сучасного погляду актуальних питань аграрної інженерії зібрала чи не найбільшу кількість учасників. Це свідчить про те, що перспективні технології в аграрній інженерії, проблеми безпеки виробництва в аграрному секторі та проблеми професійної підготовки агроінженерних фахівців є нагальними питаннями, які необхідно вирішувати. 

 

     Під модераторством директора НДІ економіки і менеджменту Миколи Талавирі відбувся четвертий дискусійний клуб. На ньому активно обговорювалися проблеми формування стратегічних пріоритетів забезпечення конкурентоспроможності та сучасної системи менеджменту.
     І останній, один з найважливіших дискусійних клубів, був присвячений проблемам агроекологічного обґрунтування технологій виробництва та переробки продукції рослинництва, сучасним аспектам діагностики, лікування і профілактики хвороб тварин заразної та незаразної патології. Обговорюючи важливі питання ветеринарної медицини та захисту рослин, студенти-учасники довели, що молодих науковців в країні досить багато і аграрне майбутнє нашої країни у надійних руках. 

     Учасники дискусій також торкнулися теми стимулювання студентів до навчання, адже мотивація – є головним механізмом у досягненні нових вершин. Сподіваємося, що жваве обговорення цієї проблеми допоможе донести до студентства основні правила та принципи гарно мотивованого студента для самовдосконалення.

 

Дар’я Ходій 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook