На базі університету стартував з’їзд студентів-лісівників з 12 країн Європи

15 травня 2017 року

     12 травня в університеті розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Північноєвропейський регіональний з’їзд студентів-лісівників: багатофункціональне використання лісу», або ж Northern European Regional Meeting (NERM 2017), учасниками якої стали студенти з 12 країн світу. Головним її організатором є студентський науковий гурток «Київська асоціація студентів-лісівників» (KFSA) (https://nubip.edu.ua/node/32483) ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України. Зазначений науковий захід – одне з найбільших і важливих щорічних зібрань студентів-лісівників з усієї Європи, під час якого вони дізнаються про українське лісове господарство в аспекті багатофункціонального використання лісу, відвідають провідні підприємства та компанії, пов’язані з галуззю, ознайомляться з українською культурою та звичаями, традиційним одягом, стравами, виробами ручної роботи тощо по всій країні.

 

 

     На урочисту церемонію відкриття з’їзду завітав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Про історію заснування ННІ лісового і садово-паркового господарства розповів директор Петро Лакида. Представник Державного агентства лісових ресурсів України Любов Полякова надала детальну характеристику лісів України та галузі в цілому.

 

 

 

     Надзвичайну зацікавленість викликала презентація Павла Кравця, директора національного представництва FSC в Україні, про сертифікацію лісів. Професор Василь Юхновський представив учасникам інформацію про агролісівництво в Україні в аспекті багатофункціонального використання лісу, Сергій Новицький розповів про особливості деревообробної галузі України, а Марія Совакова – про зелені насадження м. Києва. Учасники відвідали також музей лісових звірів ім. Салганського, лабораторію Stihl та ботанічний сад університету. Завершальним етапом перебування учасників у м. Києві став вітальний концерт, але на цьому програма заходу тільки розпочинається. Далі буде…

 

 

Ганна Лобченко,
керівник міжнародних програм
ННІ лісового і садово-паркового господарства 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook